21 dagar i Vietnam okt nov

Av Janab
14 sep. 2015 14:23
Visningar: 618
Hej jag och min familj åker till Vietnam i slutet på okt i 21 dagar. Barnen är 8 och 10 år. Detta är vår plan, kom gärna med tips.

Anländer till Hanoi på kvällen och är där dag hela nästa dag ( dag 1)
Åker nattåg dag 2 till Sapa området. - har någon tips på bra dagsutflykt med barn? Är där dag 3 och 4 och åker sedan tåget tillbaka. Vi har inte tänkt åka till Halong Bay utan vill spendera mer tid kring Hoi An- tänker vi rätt? Har hört att Halong Bay är en turistfälla och inte alltid värd resan?

Är dag 5 i Hanoi och tar sedan nattåg till Hue. Är där dag 6 och åker dag 7 mot Hoi An och stannar i det området till dag 13. Räcker 1 dag i Hue? Vi tänkte hyra minibuss för transport till Hoi An- vad får vi inte missa på vägen?

Åker till DaNang dag dag 11 för att sova där 1 natt och på morgonen tar vi flyg DaNang-HCMC -Phu Quoc där vi är dag 12 till 19 och är halva dag 19 till kvällen dag 21 i HCMC och åker hem därifrån.
Vi har varit i HCMC och på Phu Quoc tidigare men ej på övriga platser.

Tips mottages gärna och gärna tips på bra aktiviteter och boende för barn. Lite orolig för vädret den här tiden men det känns onödigt att inte se norra och centrala delarna när vi har tid.
Av Hille2
14 sep. 2015 19:19
Känns som lite osäkert att åka till norra delarna av Vietnam under den årstiden när det oftast regnar mycket och är risk för både stormar och tyfoner. Men ni verkar ju vara medvetna om att det kan vara riktigt dåligt väder så det blir ju iallafall inte nån överraskning :)

Ja, Halong Bay känns som en riktig turistfälla. Jag åker inte tillbaks även om jag inte ångrar att jag varit där, fick en del riktigt fina foton i alla fall.

Tänk på att ni måste ha visum om ni ska stanna längre än 15 dagar.
Av Janab
14 sep. 2015 20:03
Tack, vad bra då skippar vi Halong bay. Vi har rest mycket och det känns inte som att vi vill prioritera det. Norra delarna verkar ha bättre väder än de centrala delarna så jag funderar på att korta ner vistelsen i Hoi An och bara stanna 2 nätter. Vi får nog hålla planerna öppna och ombokningsbara om det verkar bli riktigt dåligt väder i Hoi An området som verkar kunna bli översvämmade i okt/nov. Har du varit i Sapa?
Av Hille2
14 sep. 2015 20:46
Nej, tyvärr har jag inte varit där.
22 sep. 2015 18:38
Hej Janab,

1. Jag var i Sapa i 3 dagar sedan. Mycket fint utsikt på Terrace rice paddy i Cat Cat Village.
Men 21 Okt är för sent för att terrace rice paddy är inte kvar.

Jag tycker att åka med bus är mycket bättre än tåget. Nu finns det HIGH WAY mellan Hanoi och SAPA. Själv åkte jag med busen, och tycker det var bra som helt. (very comfortable)
Det kostar 370.000 vnd. De hämtar dig på ditt hotel mellan 06.40 -07.00 på morgonen. och ankomst i Sapa vid 13.00 tiden. http://sapaexpress.com/en

Boende: Du kan kolla på http://www.topasecolodge.com . Det är rätt fint!

2. Om Ha Long Bay är inte nån ting för dig... Prova Trang An (Ninh Binh province)

3. Oct, Nov är inte bra för sol och bad i mellan Vietnam. (Hue, Hoi An, Da Nang). Det brukar regna och blåsigt mycket. (ibland storm) ... Men om det är ju värt att besöka Hoi An om vädret blir fint.

4. Räcker 1 dag i Hue?
Ja, Hue är liten och finns inte mycket att se. En dag är lagom bra!

5. Vi tänkte hyra minibuss för transport till Hoi An- vad får vi inte missa på vägen?
Lang Co Beach och Hai Van Pass: de två ska ni INTE missa...

Ha det så trevlig i Vietnam.

Steve
Av Janab
22 sep. 2015 20:11
tack så mycket för era fina tips