2 veckor i Filippinerna, vart åka?

Av Mette86
30 okt. 2012 20:55
Visningar: 3252
Hej!
Vi kommer att spendera ca 2 veckor av vår resa till Thailand och Filippinerna i Filippinerna. Vilken del är bäst att satsa på om vi vill ha fina ständer? Åker med endast ryggsäck och har varit runder många gånger i Asien. Men detta är ett nytt land för oss och med mycket (för oss iaf) begränsad tid. Är flyga Bangkok - Manilla enda alternativet? Har inte lyckats hitta flygningar mellan några andra destinationer i just de länderna. Tack på förhand!
Av Ewa_h
31 okt. 2012 07:58
Hej, vi ska oxå till Filippinerna i början av nästa år och jag har hittat direktflyg mellan Bangkok och Cebu ( med cebu pacific).

/ Ewa
31 okt. 2012 10:30
Jag har hört mkt dåligt om Cebu pacific så jag undviker dom. kolla om Air Asia flyger! Och om du vill ha fina stränder så finns det massor. Mindoro och Bohol är bra!
Av Mette86
31 okt. 2012 17:24
Ewa - Det låter ju toppen! Men jag kan tyvärr inte hitta några direktbiljetter. Har letat både på deras hemsida och andra söksidor. Alla flygningarna mellanlandar i Manilla...... Hur lyckades du hitta dina?

Martin - Har du något bra tips på var som är bra på Bohol?

Tack för era svar!
Av Mette86
31 okt. 2012 17:31
Nu hittade jag! Flyger bara direkt på torsdagar och söndagar. Men toppen att du tipsade om det! Tack! Skönt att slippa mellanlanda i Manilla! Vart reser ni vidare efter det och hur?
31 okt. 2012 19:35
har flugit några gånger med cebu pacific och har absolut inget att klaga på.
bra service både på planen och på flygplatsen.

om jag hade varit er hade jag satsat på en vecka på malapascua och en i panglao. relativt enkelt att förflytta sig emellan de olika ställena. kostar inte många kronor att åka med lokal bussen mellan cebu och maya där båtarna går ut till malapascua.

malapascua-total stillhet och lugn. mysig ö där man lätt kommer lokalbefolkningen nära. ligg bara på stranden och ta det lugnt eller låna en cykel och utforska ön. snorkla eller dyk i det stora urvalet av korallrev.

panglao-lite mer fart men fortfarande chill. nära till många sevärdheter. mycket att aktivera sig med om man vill det. en halv timmes båtresa till balicasag där det råder total stillhet och med ett av Filippinernas bästa dyk och snorkelvatten rakt utanför stranden.

mvh andreas
Av Ewa_h
31 okt. 2012 20:48
Från Cebu tänkte vi ta oss till Malapascua, med buss + liten båt. Sen tar vi en sväng till Bohol, Panglao, då får vi ta oss till Cebu igen och sen vidare med båt och troligtvis sista biten med Taxi. Efter det har vi ca en vecka då vi inte riktigt vet vart vi ska. om vi inte väljer att spendera lite längre tid på Malapascua och Panglao. Det beror lite på hur vi trivs på de olika platserna. En fundering är att flyga till Boracay ett par dagar, men vi har inte bestämt nått ännu.

/ Ewa
14 nov. 2012 15:23
Flög med Cebu pacific nu i februari, och har absolut inget att klaga på :) Bra bemötande. Flög från Manila till Kalibo.
14 nov. 2012 15:25
Eva_h
Åka till Boracay och white beach sidan rekommenderas varmt! Fin strand, riktigt ren - och det stora plusset: INGA STRANDFÖRSÄLJARE som jagar en när man vill sola och koppla av. :)
Av Ewa_h
14 nov. 2012 15:35
Tack Travelmiss, det låter ju perfekt!!
Min sambo vill görna dit och kitesurfa lite, så då har ju även jag nått att se fram emot =).
Hatar strandförsläljare och innkastare.
Har du något tipps på boende? Vi vill bo enkelt och rent, helst utan AC.
14 nov. 2012 17:17
hej,
Vi kommer också att befinna oss i Fillipinerna. Vi kommer att börja med 1 vecka på Malapascua och sedan vidare 1 vecka till Boracay.
Min man ska också Kitesurfa, och har med sig egen utrustning. När kommer ni att vara där?

Hälsar Cecilia
Av Ewa_h
14 nov. 2012 19:56
Hej Cecilia
Vi kommer troligtvis att åka till Cebu, från Singapore, den 11 feb, exakt i vilken ordning vi besöker öarna är inte helt bestämt ännu. Vi ska vara ute och resa tom den 10 mars, då vi flyger hem från Singapore.

När är ni där?ska ny dyka nått på Malapascua?

/ Ewa
Av Jami
14 nov. 2012 21:01
jag ar varit på Bohol och panglao, vilket är fint och vackert..boracay ; rekommernderar diniwid beach; lite mer privat strand och inte mitt på whitebeach. En liten trip med tucktuck är det värt och kostar inget.
tips; hyr en liokal katamaran och åkt runt boracay stanna till och snorkla på andra sidan ( surfsidan) för avsluta med en öl i solnedgången där ni hoppaade på ( säg till att ni köper ölen efter snorklingen på kortändan av ön:)..bästa jag gjort och underbar snorkling.
snabbvisit i cebu.

OBS ! inga färjor går den 25 /12 från cebu ut...trots tidtabellen sa annat.

Dykning i phillipinerna är magisk!
Av Mette86
14 nov. 2012 22:24
Tack för alla er svar! =)
Vi åker till Filippinerna från Bangkok den 10 feb så då kommer vi vara där samtidigt då!
Lutar åt samma reserut som er, dvs Malapascua och Panglao/Bohol.
Av Ewa_h
15 nov. 2012 07:30
Hej Mette86,

va roligt, då kanske vi ses!
Har ni bestämt vart ni ska bo på de olika ställena?

/ Ewa
17 nov. 2012 20:59
Ewa_h:

Vi bodde på St. Vincent Cottages Dee & Timmy's Side (vänster sida när man kommer innanför grindarna-andra sidan har tydligen en annan ägare fick vi veta).

Det var rent, 2 sängar, toalett och dusch, där fanns dock AC. Kanske även finns rum utan? Dom håll på att fräscha upp rummen under tiden vi bodde där.
Vi betalade iallafall 1200 pesos/natt för vårt rum. Ägarna/personalen var trevliga. Städningen sköttes också... :)
Lycka till! :)
Av Frida99
17 nov. 2012 21:22
Hej! Om du vill satsa på en bra strand så rekommenderar jag Boracay. Detta är en ö tropisk ö som ligger sydöst om Manilla. Det är även ett väldigt känt turistmål som har ungefär en halv miljon besökare varje år. Boracay erbjuder mycket vattensporter som till exempel vindsurfing. / Frida!
Av Ewa_h
18 nov. 2012 10:58
Tack Travelmiss, det ska jag kolla lite på!
13 dec. 2012 14:33
Hej!

Om stränderna är viktigast, då tycker jag att ni ska sikta på El Nido på Palawan. Läckert landskap och fantastiska stränder.

Boracay, med fina White Beach, är också bra, men har mycket mer turister. Malapascua är vacker, lugn och verkligen värd en omväg. Om ni ska till Cebu City är det cirka fyra timmar med buss eller bil plus en båtresa på en halvtimme.

Kolla på resafilippinerna.se för mer information om olika <A HREF="resmål" target="_blank" rel="nofollow">http://www.resafilippinerna.se/destinationer/">resmål i filippinerna</A>. Ha en riktigt bra resa!
14 dec. 2012 05:44
White beach ar redan nu en gron sorja..overgodning pga utslapp fran hotellen utan septitankar tyvarr..
Brukar annar komma runt Feb-April, men enligt kallor pa Boracay sa ar det redan dar.
Borgmastarn verkar helt skita i problemen vilket kommer att straffa sej..

Folk for nu uppsoka sjukhus for blivit drabbade av algerna

MVH Micke
14 dec. 2012 08:16
Hej Micke,

Vad ledsen jag blir av att läsa det du skriver. Ska man ta dig på orden eller? Vi kommer nämligen att anlända till Boracay den 28 dec. Förmodar att det kanske visa dagar är alger men är det verkligen varje dag, och har White Beach blivit så förstörd och dålig?
/ Cecilia
19 dec. 2012 13:12
Hej!
Jag o min kille planerar att åka till Filippinerna v 5 + 6 i februari nästa år. Vi gillar båda vågsurfing (är fortfarande nybörjare kankse ska tilläggas...) och undrar om det är möjligt att surfa nånstans i Filippinerna?

Undrar även om ni har tips på roliga utflykter/äventyrssporter etc man kan göra i Filippinerna, förutom dykning? Bara sola o bada är inte riktigt vår grej, även om vi såklart uppskattar en schysst strand! Tips?

Tack på förhand!
Av Jami
19 dec. 2012 13:17
Boracay har på ena sidan perfekt för vindsurfing och kiteing- andra sidan är det sol och bad...ön är liten!:-)
6 jan. 2013 16:59
Citerat från famlofquist:
Hej Micke,

Vad ledsen jag blir av att läsa det du skriver. Ska man ta dig på orden eller? Vi kommer nämligen att anlända till Boracay den 28 dec. Förmodar att det kanske visa dagar är alger men är det verkligen varje dag, och har White Beach blivit så förstörd och dålig?
/ Cecilia
Du som har varit där nu, var det dåligt eller verkar det funka?

MVH
Av Mette86
7 jan. 2013 17:28
Tack än en gång för alla svar!
Ewa_h,visst kanske vi ses! =) Vi har inte hittat något boende än dock.... Har ni hittat något som verkar bra?
Kommer till Cebu natten mellan 10 och 11 februari. Så får ta något enkelt den natten och sedan bussen direkt upp mot Malapascua på morgonen. Någon som vet hur bussar och båtar går så hade vi blivit tacksamma!
Mette
Av Ewa_h
7 jan. 2013 19:08
Mette86: Vi har inte bestämmt vart vi ska bo men det blir nog något lite enklare med fläkt om det finns. Vi flyger från Singapore den 11/2 och sen blir det en natt i Cebu City, eftersom vi landar för sent för att ta oss över till Malapascua.

Jag har hört att båtarna ut till Malapascua går när de är fulla, om man inte välljer att betala för en "egen". Bussarna vet jag inte, men troligvis går det ett par stycken per dag.

/ Ewa
9 jan. 2013 21:51
Har läst igenom hela tråden och har fått en hel del bra tips här. Vi är en småbarnsfamilj som planerar att ta oss till Panglao island i mitten av december i år och stanna där tre veckor. Vi bodde på Alona beach för nio år sen och vad jag minns var det väldigt lugnt där och perfekt för en barnfamilj. Vi har även tänkt dyka där.

Våra barn kommer vara 6 och 8 vid avresa men det kan ändå bli väldigt långt för dem att resa så lång tid. Funderar på om man ska ta flyget till Doa eller liknande, stanna där nån natt och sen flyga vidare. För att minimera restiden funderar jag även på om det är smart att ta direktflyg till Bangkok och sen ta inrikesflyget Cebu pacific direkt till Cebu. Är det någon som har gjort så eller har ni andra smarta alternativ?
14 jan. 2013 13:31
Hej,

Hemma igen efter en annorlunda resa i Filippinerna.
Tyvärr är Boracay för exploterat för oss. hade jag vetat att det var så hade jag definitivt valt ett annat ställe. Vi anlände den 28 dec, och det gick inte att bada på White Beach under de 8 dagar vi var där. Dock tog vi oss till Diniwid & Puka som var superfina.
Vädret var ganska kass också:(

Hör gärna av dig om du undrar över ngt.
/ Cecilia
Citerat från littletangy:
Citerat från famlofquist:
Hej Micke,

Vad ledsen jag blir av att läsa det du skriver. Ska man ta dig på orden eller? Vi kommer nämligen att anlända till Boracay den 28 dec. Förmodar att det kanske visa dagar är alger men är det verkligen varje dag, och har White Beach blivit så förstörd och dålig?
/ Cecilia
Du som har varit där nu, var det dåligt eller verkar det funka?

MVH