12 h i Paris

Av Myran10
29 okt. 2013 20:46
Visningar: 753
Vi kommer att byta flyg i Paris och har 12 h att spendera. Vi vill gärna se Eiffeltornet, se MonaLisa och kanske Sacre Couer/Montmartre. Hinner vi det? Hur långt är det från Charles deGaulle och hur är lättast att transportera sig? Några andra förslag på vad man bör se eller göra i Paris på 12 h?
29 okt. 2013 22:48
Det bästa av det mesta ser ni nog enklast med en sån där hop-on och hop-off bus med lurar i öronen.
Finns fler men här är ett tips: http://www.parisbiljetter.se/sightseeing/paris-hop-on-hop-off/?gclid=CNTo1KmCvboCFWN2cAodQEgAgg
CdG ligger 25 km nordost om Paris och man tar sig bäst in med tågen.

Gillar man champagne så ska man gå in på La Fayettes champagne avdelning...:) Det är en häftig "LITEN" butik, Galerie La Fayette.

Besök Montmartre och knalla runt lite där i kvarteren nedanför Sacre Couer och ta sen linbanan till själva kyrkan. Jättefin! Och fin utsikt. Eiffeltornet så klart och Triumfbågen. Mona Lisa är så liten men visst om ni hinner så knalla in på Louvren, det är stort där och många tavlor att kolla in.

Något som jag gillade var La Defense: http://sv.wikipedia.org/wiki/La_D%C3%A9fense
med häftiga byggnader och en slags triumfbåge där med som man kan åka upp i.
Mvh
Av Myran10
30 okt. 2013 17:14
Tack för svar! En hop-on/hop-off bus kanske är ett alternativ. Men vi är egentligen inte ute efter att se så mycket som möjligt då vi varit i Paris tidigare ( men länge sen). Nu har vi barnen med oss (runt 10) och tänkte det kunde vara kul för dom att se Eiffeltornet, annars mest ute efter att ha en mysig dag. Tror att det är en måndag vi ska vara där... Någon som vet om allt är öppet då, tänker bl.a. på Louvren?
30 okt. 2013 20:09
Hejsan!
Mitt gamla vanliga svar när det gäller mys i Paris: rue Mouffetard! En riktigt mysig gata med småbutiker, cafeér, gatumusikanter mm. Promenad längs Seine och titta i de gröna bokstånden.
Trevlig resa!
31 okt. 2013 14:35
Från flygplatsen (CDG?) kan ni ta buss, tåg eller taxi in till centrala Paris. RER tåget är ett bra alternativ. Räkna med minst 1tim restid. Vill ni se Eiffeltornet och Louvren räkna med köer. Mitt tips är att skippa "punktsevärdheterna" och bara promenera i stan - det är det bästa sättet att uppleva Paris på, tycker jag..
2 nov. 2013 09:01
Snabbast är som sagt tunnelbanan. Vi var fem stycken och då var det nästan lika billigt med en taxi. Vi åkte upp i Eiffeltornet i tisdags. Då var kön exakt 90 minuter för att köpa biljett. Eftersom ni vet vilken dag ni ska upp så köp biljett i förväg på internet så slipper ni köa. Det finns en liten plastkur under själva tornet dit man går om man redan har biljett. Kan vara svårt att se eftersom det är folk överallt som köar. Det finns dock en skylt där som det står ingång för de som redan har biljetter på. Om ni nu tänker åka upp i tornet. Till Lovren (Mona Lisa) var det ingen kö alls nu i veckan men vi var där på kvällen. Går man in på Denon-ingången så är det skyltat till Mona Lisa. I rummet bredvid Mona Lisa hänger hela fyra andra Da Vinci-tavlor. Som ni kanske vet så målade han väldigt få så det är fantastiskt att se så många på en gång.
Av Annl
2 nov. 2013 09:39
Vill ni ha en minnesvärd -och väldigt god måltid - så är Restaurang Le train bleu ett bra förslag. Ett fantastiskt ställe!