1 månad kvar! Lite frågor!

Av Kerhed
25 feb 2012 09:38
Visningar: 1671
Snart bär det av! 25 mars åker vi 3 veckor till Florida för första gången!
2 vuxna och 2 barn, 10 resp 5 år.
Vi kommer att tillbringa 1 vecka i Orlando med parkbesök och därefter 2 veckor i hyrt hus vid clearwater beach.
FRågor:
1. Hur mycket kan man räkna med att biljetter tll disney kostar, vi har tänkt Magic kingdom, animal kingdom och universial studios. Därefter sea world och gärna nån vatten park. kan man räkna med typ 7000 i biljettpengar eller är det för högt/lågt räknat? Har försökt kolla olika sajter men blir inte klok på priserna. Vill gärna köpa biljetterna innan..
Är disneys hollywood studios mer riktat för mindre barn i våra barns ålder eller kan de ha glädje av univerial, eller är det mest en vuxen-park???

2. Vi tänkte också ta busch garden när vi ändå är där på västkusten i huset, verkar vara värt ett besök? Verkar kunna kombineras med sea world ticket???

3. jag vill gärna besöka everglades, hur lång tid tar det att köra från clearwater med bil dit? kan man ha endags utflykt eller måste man övernatta?

4. Simma med delfiner låter ju kul, men när man läser om det verkar det vara 6 års gräns, vår yngsta fyller inte 6 förrän i oktober 2012. Finns det nåt ställe där även en yngre kan prova detta?
Av Annl
25 feb 2012 16:56
Hej,

Det var ett tag sedan vi var i Florida och besökte de platser som ni skall besöka men jag vill ändå föröka hjälpa till med det som jag kan.

Busch Garden är riktigt kul och barnen kommer att älska Magic Kingom - det är så fint där.

Sea World är en riktigt höjdare och planera in lunch på Shark Underwater grill - man kan tro att det är rena turistfällan men det är helt fel och maten där är ljuvlig och barnen kommer att gilla miljön med hajarna - jag ät en grillad tonfisk som var helt magisk med karibisk-inspirerade tillbehör.

Vi bodde i Clearwater Beach och jag minns att vi kom fram till att det var för långt att åka dit på en dagsutflykt. Kanske kan det vara en tanke att stanna till där på vägen tillbaka - för det fallet att ni flyger hem från Miami.

Ni kommer att få fantastiska dagar i Florida och ha det riktigt roligt!
Av Maddeck
25 feb 2012 20:56
Hej,

till sea world och busch gardens finns det en kombibiljett som vi tyckte var jättebra. Den gäller i 14 dagar from första gången man går in, därefter kan man gå in hur många gånger som helst! vilket var bra för oss eftersom en av de största attraktionerna var stängd när vi var där, så kunde vi bara gå in en dag till och åka den! biljetten köpte vi på nätet och skrev ut hemma, jättesmidigt. kommer inte ihåg vad den kostade men det står på hemsidan.

det finns även kombibiljetter till magic kingdom och animal kingdom och vissa vattenparker. universal har egna kombibiljetter.

om universal passar era barn beror på om dom gillar bergodalbanor och hur långa dom är. (om de får åka)
kolla hemsidorna, där står längdgränser och det går att se de flesta attraktionerna där eller på youtube.
de andra parkerna är bra för barn i de åldrarna iaf.

trevlig resa!
/M
Av Daytona
26 feb 2012 10:35

Enjoy one admission to Busch Gardens Tampa Bay and SeaWorld Orlando by May 31, 2012 for only $99.99 (ages 10 and up) and $91.99 (ages 3-9).

Exempel, kombibiljett till både Sea World och Buschgardens, Nästan 700 skr per person.

En 2 dagars kombobiljett, Magic Kingdom och Hollywood studios kostar totalt för 3 st över 10 år och en yngre, 879 usd.

Räkna med att varje park tar 1 dag. Hollywood studios besökte vi i höstas- trevlig park, lagom stor och mycket roliga attraktioner. Dock så är inte restaurangerna där några höjdare, inte dom vi testade ialalfall. Ni kan lika gärna äta lite billigare hamburgare eller pizzaslice ist för att äta svindyr pasta som smakar burktomat.

Magic Kingdom har vi besökt 2 ggr, stor park, kanske inte våran favorit, ,men roligt att ha varit där. Men många andra älskar den. ;o) Rätt trevlig mexikansk inspirerad restaruang med jättegoda tacos i olika former.

Sea World- våran favorit. Tillräckligt stor, och jätterolig. Precis som Annl skriver, ät på Sharks Underwater grill- kanongott käk och så coolt att sitta liksom i ett akvarium. Väl värt att köa.
Av Smulan7
27 feb 2012 13:18
Det är en djungel det här med priserna till parkerna.

Vi åker en vecka efter er och stannar i Orlando i tre veckor och gör utflykter där ifrån :-)

7000kr är nog lågt räknat.

Här är några alternativ som jag har tagit från parkerna respektive hemsidor.
Vissa biljetter är dyrare att handla på plats men inte alla. Detta är nätpriserna

En dag var på Animal Kingdom och Magic Kingdom (tvådagar pass) vuxen $168 och barn $155
Vill du välja till någon av Disneys vattenparker en dag blir det $287 respektive $269 (en dag var i tre parker)
Universal Studios en dag $85 resp. $79
Vill du gå på deras båda parker alltså både Universal Studios och Island of Adventure en dag var $116 resp. $106
Biljetten Sea World och Busch Garden en dag var $100 resp. $92
Finns även en biljett Sea World, Busch Garden och Aquatica (vattenpark) 14 dagar $135 resp. $127

Så ta exempel 3 dagars pass på Disney (Animal Kingdom, Magic Kingdom och en vattenpark) för tre vuxna och 1 barn (3-9år) $1130
Universal Studios en dag för hela familjen (3 vuxna och 1 barn 3-9år) $334
Sea World och Busch Garden en dag var för hela familjen (3 vuxna och 1 barn 3-9år) $392
Summa för dessa 6 parker $1856

Det var några veckor sedan jag kollade priserna och de är ju inte huggna i sten.
Ett tips är att gå in och kolla vattenparkerna hemsidor jag tror det var någon som hade barnavdelning stängd för reparation.
Ett annat tips är att bli vip kund på shopping mallens hemsidor. Där kan det finnas erbjudanden på inträdet till parkerna.
27 feb 2012 14:14
Smulan - glöm inte att de priser du uppger i ditt inlägg är utan skatt. Totala summan får du om du klickar dig vidare i bokningen. Tot pris på ditt Universal ex blir $30 ytterligare inkl skatt och avg.

Priserna gäller årsvis, höjning sker en gång per år och jag har för mig att åtminstone WDW höjer i december varje år. (Det är möjligt att jag har fel, men jag har aldrig sett förändringar i priserna utöver det)

Vill ni hitta billigare biljetter finns en sida som heter undercovertourist.com. Jag har själv aldrig använt den, men fått från flera källor att den är pålitlig.

Glöm inte heller att kolla den internationella siten för WDW - du hittar den enkelt från WDWs egen sida längst ner till vänster (välj UK) eller från mousesaver.com. Jag har mailat WDW UK och fått bekräftat att alla priser gäller UK och EU-länder (inte bara UK som det står på flera ställen).

Så här svarar de:
"The Walt Disney Travel Company UK is able to assist with 5 Day Premium, 7 Day Premium, 14 Day Ultimate, and 21 Day Ultimate Tickets exclusively for residents of the UK, Ireland, and the EU, however, 1 to 10 day Tickets are available for purchase either at the gate, or online directly through our Walt Disney World US site."

Just nu har de ett erbjudande om att gå 14 dagar OBEGRÄNSAT på alla WDW parker (inkl vattenparker) till priset av 7 dagar - £940 (för ovan ex av familj 3 över 10 år och en under). Är ju en kanondeal för de som tänkt gå på många WDW-parker :)

Jag säger som de ovan - kolla youtube så får du ju en känsla för om parkerna lämpar sig för dina barn eller ej. Här är en bra videodokumentering av en WDW resa gjort 2009. Familjen består av 2 vuxna och en liten kille :)
http://www.youtube.com/watch?v=zSjIzT4DkoM&feature=youtube_gdata
(Det finns en för varje dag i 15 dagar)
Av Palle
27 feb 2012 16:38
Hej

Vi var där för ca 1,5 år sedan. Våra två barn var då 8 (tjej) och 9,5 (kille). Om er 10-åring gillar att åka berg- och dalbanor bör ni absolut åka till Islands of adventure som ligger bredvid Universal studios (samma ägare). På Islands of adventures finns även en Harry Potter-värld som var mycket uppskattad (dock mycket folk, långa köer). Vår son var 139 cm lång när vi var där och han fick åka alla värstingbanor i alla parker som vi besökte. Längdgränsen i inch motsvarade 138 cm. Universal studios var mer uppbyggd kring attraktioner med film-/serieteman. Där måste ni prova The Simpsonride. Vår dotter uppskattade nog mest Magic Kingdom som var den enda Disneypark vi besökte. Lite snällare åkattraktioner.

Priser till de olika parkerna har jag förträngt för det går åt mycket pengar. Vi köpte oftast våra biljetter i biljettluckan på plats. Men även vi använde oss av kombinationsbiljetten för Sea World och Busch gardens, den köpte vi i biljettluckan på Busch gardens. Vi gillade Busch gardens väldigt mycket, absolut värt ett besök. Kombinerad attraktions- och djurpark med flera häftiga berg- och dalbanor.

Att göra en dagsutflykt till Everglades från Clearwater är nog för långt. Vi körde från Key Largo genom Everglades och stannade vid vägen på ett ställe där vi åkte en sådan där träskbåt och såg flera alligatorer. Sedan åkte vi vidare samma dag och stannade i Fort Myers beach med fin strand. Därefter vidare till Clearwater.

Detta var första gången vi var där och vi var mycket nöjda med resan. Hoppas ni får en lika trevlig resa.

/Palle
Får inte Florida-trippen på plats
USA Jahmanen, 23 okt 2017
Updaterad av Thomas_123 för 2 timmar sedan
1
Kämpar lite med planeringen inför kommande Floridaresa. Det blir Florida 3 veckor över jul-nyår. En biltur som började som en "norr -söder" men slutat i en "södra Florida runt". Vi har tänkt stanna en vecka över jul i the keys någonstans, troligtvis Marathon för bad och återhämtning. Därefter ...
Resa till Kalifornien, Landvetter, Heathrow till LAX
USA Evamatt74, 21 okt 2017
Updaterad av Worldofmarie för 7 timmar sedan
12
Hej, familjen och jag åker på onsdag den 25 till Kalifornien. Vi är totala nybörjare på usa och långresor. Har tidigare flugit till London, men då är det ju inga byten. Börjar nu oroa mig mycket för hur det går till. Om vi checkar in hemifrån med British Airways som flyger oss från Landvetter ...
Roadtrip 2018, California
USA Myrasmor, 7 okt 2017
Updaterad av Myrasmor för 1 dag sedan
7
Hej! Jag, en kompis och våra barn (2 st, 13 och 8 år) kommer att resa till California i juni/juli (firar våra 40-årsdagar). Startar och slutar i LA. Vi skulle vilja ha era tips och råd både gällande rutten och en del boenden längs vägen. Även andra tips och råd välkomnas :-). Kommer att ha ...
Black Friday i Miami
USA Fehmi, 10 sep 2017
Updaterad av Fehmi för 1 dag sedan
2
någon som har bra tips var i Miami man ska handla på black friday?
Miami och Key West
USA Malinsb, 19 okt 2017
Updaterad av Malinsb för 2 dagar sedan
2
Hej. Hur är det att turista i södra Florida nu efter Irma, någon som är eller nyligen har varit där. Vi funderar på att åka v 8, så är ett tag kvar. Vill bara veta vad man isf kan förvänta sig.
Florida Nöjesparker och tips om Miami
USA Karl98, 17 okt 2017
Updaterad av Miamitravel för 2 dagar sedan
2
Vilka nöjesparker i Florida är bästa tycker ni? Vad kan man göra i Miami?