Costa Blanca

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag
Filtrera

Om Costa Blanca Spanien, Europa

Här finns så många härliga vita sandstränder att de gett namn åt hela området. Det här är Costa Blanca, den ”vita kusten”.

Costa Blanca ligger mycket vackert vid en stor bergskedja där du kan hitta fantastisk natur och många spännande grottor. Det går nästan alltid att hitta mycket billigt boende i de stora turistorterna men under högsäsong är hotellen i de mindre orterna ofta fullbokade. Costa Blanca är mycket familjevänligt med barnanpassade menyer på restaurangerna och särskilda aktiviteter på många hotell. Ni kan också åka på utflykt till djurparkerna Aitana safari och Mundomar eller till vattenlandet Aqualandia.

Antalet chokladmuseer i Sverige är lätträknade. Men staden Alicante har nog världsrekordet, här finns tre olika museer om godiset. På både Museo Chocolates Clavileno och Museo del Chocolate Valor, får du framför allt veta mer om hur tillverkningen gick till förr och kan se gamla maskiner. På Museo del turrón är man specialiserade på ”turrón”, spanska ordet för nougat.

hyra hus/lägehet Costa Dorada eller costa blanca
Spanien Marulva, 25 jan. 2018
Updaterad av Marulva för 1 år sedan
0
hej! Flyger till Barcelona den 13/7 och stannar 11 nätter. letar boende, någon som kan tipsa om vart man kan hyra lägenhet eller hus? bra sajter att leta på? alla tips mottages tacksamt!
Norra costa blanca, erfarenheter?
Spanien Linaochris, 9 aug. 2017
Updaterad av Linaochris för 1 år sedan
0
Någon som varit i norra costa blanca? Är det trevligt? Funderingar på att hyra hus där nästa sommar i juni. Men har aldrig varit där, har bara varit i marbella. Vi är en familj som åker. Vi vill ha lungt och skönt och varmt. Gärna bra stränder.
Costa blanca/Alicante
Spanien Sejeni, 18 juli 2017
Updaterad av Sejeni för 1 år sedan
2
Hej resvänner! Efterlyser tips på dagsutflykter/aktiviteter/sevärdheter runt Alicante/Costa Blanca! Vi åker ner en vecka i början på augusti, landar i Alicante och kommer att bo i La Marina som ligger en bit söder om Alicante. Vi kommer förmodligen att hyra bil, men har inte bestämt än om ...
Costa Blanca
Spanien Mamamary, 4 maj 2009
Updaterad av Mamamary för 10 år sedan
0
Hej alla resegalna och resekloka! Jag skall bo en månad i Spanien, Albir, Costa Blanca. Hur ska jag hitta ett bra, prisvärt självhushåll, hotell eller privat spelar roll? Några tips?
Torrevieja stranden i en mångkulturell stad
Spanien Hemmo, 20 jan. 2016
Updaterad av Hemmo för 3 år sedan
0
... Spanien, en port direkt vid havet, som hör till Costa Blanca turist. Torrevieja har fått sitt namn från en numera nedlagda vakttorn. År 1829 var staden nästan helt förstörd av en jordbävning. Efter återuppbyggnaden utövades främst fiske och handel. År 1931 gav Torrevieja stadsrättigheter, ...
Hyra bil i Alicante utan kreditkort
Spanien Alundin, 8 juli 2014
Updaterad av Alundin för 4 år sedan
3
... ). Är det någon som har tips? Fick höra om costa blanca transfers, kan det vara något? Tacksam för hjälp, Alice ... Alundin: Okej, tack! Tyvärr hinner inte det beställda kreditkortet komma i tid till resan, men har hittat två spanska hyrföretag som det lutar mot just nu. Det ena ...
None
Foto: Thinkstock
None
Foto: Thinkstock
Ett svalkande dopp är alltid skönt
Foto: kajsavajsa

Planerar du en resa till Costa Blanca?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.