Charterresor till Cape Panwa, Phuket

Charterresor till Cape Panwa, Phuket

 
 
 

Om Cape Panwa Phuket, Asien

Här i Cape Panwa är det mycket lugnt och stilla.
Och ändå kan du ta dig in till myllret i Phuket stad på några minuter.

Det här är en av de mest stillsamma platserna på den populära ön, trots att det bara är en dryg mil in till folkmyllret i staden Phuket

Här finns bara ett dussintal hotell, insprängda bland stora lyxvillor. Det mest kända är det lyxiga Cape Panwa Hotel där det oftast bor filmstjärnor som Leonardo DiCaprio och Pierce Brosnan samt både kungar och prinsessor.

Det finns tre olika stränder här på halvön, Panwa Beach med flera stora resortanläggningar, den lilla Ao Yon-stranden där du också hittar ett vackert vattenfall samt den långa Khao Kat-stranden.

Hit kommer du för att ta det lugnt men om du bor på stränderna som vetter mot Chalong-viken så räkna inte med några längre simturer. Vattnet är så långgrunt att vattnet inte räcker mer än upp på låren.

I södra delen av Cape Panwa ligger Phukets stora akvarium där man visar upp de hundratals olika fiskar som lever i vattnen runt ön.

Glöm grillspetten, citrongrässoppan eller woken. Det mest exotiska du kan testa på Phuket är insekter. Det här är inget som serveras på turistrestaurangerna utan på de lokala matmarknaderna. Det största utbudet hittar du på Khun Burm-marknaden inne i Phuket stad, här kan du köpa myräggs-sallad, friterade maskar och myror, smaskiga syrsor och gräshoppor.

1 / 4
Thinkstock
Ett annat paradis, Cape Panwa Beach
2 / 4
Cape Panwa Beach
3 / 4

De mest populära resmålen i Cape Panwa