Charterresor till Palma de Mallorca

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag.

Sök eller välj resmål

Sök
Filter
Paketresor till 93 hotell

Om Palma de Mallorca Mallorca, Europa

Arkitektur
Historia
Matupplevelser
Nattliv
Sandstrand
Shopping

Staden Palma är det bästa resmålet på Mallorca för en weekendresa. Du kan shoppa, äta på bra restauranger och promenera bland spännande bebyggelse.

Hit åker du inte om du vill ha en solresa. Hotellen här i Palma ligger mitt i stadsbebyggelsen och det kräver långa promenader eller bussresor för att ta sig till en strand.

Men Palma är perfekt för dig som gillar att shoppa i stora varuhus som El Corte Ingles eller små märkesbutiker. Du kan också välja mellan mängder av restauranger, fik och barer.

Den mest pittoreska delen av Palma är gamla stan som ligger i kvarteren runt den fantastiska katedralen. Här finns också museet Banyas Àrabs där man visar upp ett tusen år gammalt badhus.

Under kvällarna är en promenad längs Paseo Maritimo ett måste. Det här är stadens nöjescentrum, barerna och diskoteken ligger längs strandpromenaden. Här finns bland annat det klassiska diskoteket Tito’s, filmstjärnornas favorit på 1950-talet.

Glöm Picasso, här på Mallorca är det konstnären Joan Miró som gäller. Den här surrealistiske konstnären blev en lokal favorit eftersom det var här i Palma de Mallorca han bodde och arbetade. I västra utkanten av stan finns hans atelje bevarat som museum. Här finns också många av hans galna skulpturer och tavlor.

Karta över Palma de Mallorca

3,5tim
Flygtid från Stockholm
Populära resmål relaterade till Palma de Mallorca