Stöd Ukraina

Vietnamesiska rullar

Vi gillar plockmat och mat som tar lite längre tid att äta så man får tid att umgås. Jennie Walldéns Vietnamesiska rullar har blivit väldigt populära.

Ingredienser:
16 stora vietnamesiska rispapper
0,25 isbergssalladshuvud, rivet i bitar
150 g glasnudlar, kokta och avrunna
150 g skalade räkor
200 g kycklingfilé
200 g rå lax, t ex salmalax
5 dl kycklingbuljong
1 näve färska böngroddar
1 morot, i tunna stavar
0,5 gurka, i tunna stavar
4 salladslökar, i tunna strimlor
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 kruka thaibasilika
Hoisin- och jordnötssås
1 dl hoisinsås
1 dl jordnötter, finhackade
1 msk fisksås
0,5 lime, saft av
1 msk vatten
Lime-och chilisås
1 lime, pressad saft
3 msk fisksås
1 msk socker
1 klyfta vitlök, riven
1 msk riven ingefära, saften av
0,5 röd chilifrukt

Gör så här:
Koka kycklingfilén i buljongen i ca 10 minuter. Ta upp och skiva i 0,5 cm skivor. Låt svalna.
Går såserna. Blanda ihop ingredienserna i respektive sås och ställ åt sidan.
Hacka alla de övriga ingredienserna och lägg i små skålar.

Servera det sedan "lite som tacos":
Du ställer fram en stor skål eller fat med kallt vatten. Låter gästerna doppa rispappren i vattnet och låt bli blött men inte genommjukt. Vänd en gång.
Lägg sedan rispapret på tallriken, lägg i de olika tillbehören på och vik ihop till en rulle. Doppa sedan i någon av såserna och ät.