Veckans Reseblogg - Ohdarling.org

Veckans Reseblogg är en utmärkelse här på Reseguidens blogg. För att en blogg ska bli Veckans Reseblogg ska det ska vara en inspirerande, givande, matnyttig, spännande eller rolig blogg med någon anknytning till resor.

Life is a journey, not a destination. Ohdarling.org drivs av Helena Gunnare och är den här Veckans Reseblogg. Helena skriver och fotar från hela världen även om hon oftast befinner sig på hemmaplan i Sverige. Helena reser så mycket hon kan och älskar road trips! Jag passade på att ställa lite frågor till Helena om hennes blogg.

Vad handlar din blogg om?
Min blogg handlar om resor och foto. Inriktningen blir mer och mer åt resehållet nu, det känns naturligt och bra. Jag vill berätta om de resor och upplevelser jag har varit med om, men också om nya platser som intresserar mig och annorlunda upplevelser. Jag blir själv väldigt inspirerad av fina bilder så därför försöker jag att dela med mig så mycket jag kan av mina egna bilder. Jag vill inspirera andra till att resa! Så även om jag inte skriver så mycket om foto just nu, så finns den delen alltid där ändå.

När startade du din blogg?

Tekniskt sett så har jag haft domänen/bloggen sen början av 2006, alltså snart 6 år. Jag började dock inte blogga om mina resor förrän 2011. Tyvärr så har jag förlorat nästan alla inlägg från 2011 och 2012. Lite tråkigt men jag planerar flera framtida inlägg om de resorna. Det är väldigt roligt att gå igenom alla mina bilder från de resorna, det är inte varje dag man gör det och väldigt många minnen dyker upp! Jag har redan börjat att dela med mig av bilder från de resorna på min Instagram och har fått väldigt bra respons, så det känns roligt. Inläggen om mina tidigare resor kommer att dyka upp mer frekvent under det nya året.

Vilket är ditt favoritresmål?

Jag har väldigt svårt att bara välja ett resmål! Men min favoritstad är London, dit återkommer jag väldigt ofta.. Jag tycker om atmosfären, alla mysiga ställen och att alla är så trevliga! Och maten! Vi lyckas alltid välja väldigt bra matställen när vi är där och har upptäckt flera nya favoritrestauranger. Och favoritland är Australien. Jag har varit fascinerad av landet sen jag var ungefär 12 år och såg Doktorn Kan Komma (The Flying Doctors) på tv och jag visste redan då att jag ville åka dit. När jag väl kom dit så blev jag ännu mer förälskad! Det finns så mycket att se där och även trots att jag rest runt ganska mycket där så känner jag mig inte klar med landet! Ser fram emot nästa resa dit.

Vilket är ditt bästa resetips?
Jag har två..

Var inte rädd för att resa ensam! Jag har aldrig ångrat att jag har rest själv även om det såklart finns fördelar med att resa tillsammans med andra. Men när du är själv så träffar du människor du kanske inte skulle träffat annars och du lär dig mycket om dig själv. Du kan bestämma själv hur dina dagar ska se ut och du har inga måsten.

Och våga gå vilse, eller rättare sagt, välj en ny väg när du är ute och reser. Det gör jag ofta och jag går aldrig riktigt vilse. Ibland handlar det bara om att jag går vänster istället för höger, även om jag vet att höger skulle leda mig exakt dit jag ska. Jag tycker det är spännande för man har chans att upptäcka så mycket som man inte visste om sen innan. Och om du upptäcker att du verkligen är helt vilse så är det bara att ta en taxi tillbaka.. Det kanske inte funkar precis överallt, men i storstäder så tycker jag att det funkar alldeles utmärkt.

Vilka resor har du inplanerade/i tankarna för 2015?
Jag håller på att planera för fullt just nu, men ingenting är spikat till 100%. Men det lutar åt en vecka i Grekland med sambon och halva min familj. Och en roadtripp i USA med stopp i bland annat Nashville, Memphis och såklart ska vi köra nedcabbat längs Highway 1 mellan Los Angeles och San Francisco. Jag skulle vilja åka till Lofoten i Norge också. En roadtrip genom Norge skulle inte vara helt fel heller.

Förutom fantastiska resor tar Helena fantastiska foton, så häng med henne i hennes reseblogg Ohdarling.org och få inspiration, tips och resor från världens alla hörn!

/Paulina