Stöd Ukraina

Gör egen falafel

Falafel är något som för många anses svårt att tillaga. Men med rätt redskap och ett bra recept så kan vem som helst nå succé. Vi har testat att göra svartkålsfalafel med vitlöksyoghurt, testa du med!

Svartkålsfalafel med vitlöksyoghurt och naanbröd för 2 personer

Ingredienser:
Bröd
Aubergine
Dill
Grekisk yoghurt
Kikärtor
Rödlök
Svartkål
Tomat
Vitlöksklyftor
Koriander
Olivolja
Salt
Spiskummin
Ströbröd
Vetemjöl

• Blanda 150gram grekisk yoghurt med 1 vitlöksklyfta (pressad) och krm salt i en skål.
• Tomatsallad: hacka en tomat och blanda med ½ rödlök, olivolja och ½ knippe dill i en skål.
• Blancherad svartkål: koka upp en liten kastrull med vatten. Skär bort skälken från 100g svartkål. Koka under 10- 15sekunder, häll av och spola kallt.
• Falafel: grovhacka ½ rödlök. Krama ur vätskan ur svartkålen. Mixa med stavmixer tillsammans med 1 förpackning kikärtor (avrunna och sköljda), 2 pressade vitlöksklyftor, 3 msk vetemjöl, 2 tsk spiskummin, 1 tsk malen koriander och ¾ tsk salt.
• Forma smeten till 10 – 12 små biffar, vänd i ströbröd. Stek dem frasiga i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera tillsammans med varmt naanbröd och vitlöksyoghurt och tomatsallad.