Stöd Ukraina

Crêpes med extra allt

Crêpes är tunnare pannkakor än de vanliga som vi är vana vid. Och vi äter dem gärna utomlands. Testa göra egna, det gör inget att du inte har något crêpesjärn utan det går lika bra i en vanlig stekpanna.

4 portioner

Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk socker
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör
4 msk smör eller olja att steka i
Banan, hallon och blåbär
Nutella

Tillagning
Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.
Rör ned 2 dl mjölk och vispa ut klumparna.
Vispa sedan ut resten av mjölken samt äggen till en jämn smet.
Smält 3 msk smör och häll samt rör ut i smeten.
Låt helst crêpessmeten stå 10 minuter till en timme så att mjölet får svälla.
Grädda tunna crêpes på ca 1 dl smet åt gången. Ha något under maxvärme när du gräddar första sidan. Grädda tills crêpsen har fått fin färg och smeten på ovansidan har stelnat. Vänd den sedan och sänk värmen till medelvärme. Grädda klart i någon minut tills crêpsen fått fin färg.

Lägg upp på fat eller servera direkt på tallrik med tillbehören nutella, banan, blåbär och hallon. Tips: Om du vill att nutellan ska bli varm eller hallonen smälta så kan du lägga på innehållet när du gräddat ena sidan av pannkakan.