Stöd Ukraina
Inlägg från: 2017

Trerätters till nyårsafton? Vi tipsar om en god och frisk efterätt som du kan förbereda kvällen innan. Glöm inte att ta fram den ca 20 - 30 min innan servering.

Recept för 8 personer

Ingredienser:

10 passionsfrukter
3 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk florsocker
några droppar citron
Till servering
färsk frukt (t ex mango)
ev lite mynta

Gör så här:

Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ut fruktköttet med en sked.
Passera genom en sil så att kärnorna kommer bort. Smaka ev av med några droppar citron.
Vispa äggulor och socker till en hård pösig kräm. Vänd ner passionsfruktjuicen.
Vispa grädden till hårt skum, vänd ner den. Lägg plastfolie i en form som rymmer ca 1 1/2 l (för 8 port). Häll ner smeten i formen och frys allt i minst 4 timmar.

Researrangören Ving har sammanställt ett gäng trendspaningar inför 2018 som handlar om allt från resmål till hur vi bokar våra resor. Läs vår sammanfattning nedan. Vi tackar Ving för bra spaning!

Trend 1 – Östra Medelhavet ökar mest sommaren 2018

Att Medelhavet är populärt bland oss svenskar är kanske ingen nyhet, men kommande sommar spås ha allt större fokus österut kring Medelhavet och bli en riktig greklandssommar. Efterfrågan slår rekord och som svar på det har Ving öppnat en ny destination på den svenska marknaden, Olympiska Rivieran. Ytterligare tre trendiga destinationer i Östra Medelhavet är Cypern, Kroatien och Montenegro.

Trend 2 – Allt fler väljer en paketresa med reguljärflyg

Långväga resmål som Maldiverna, Mauritius och Bali ökar i popularitet år för år. Dels beror ökningarna på att allt fler flygbolag börjar trafikera de här destinationerna vilket både pressat priserna och gjort resmålen mer tillgängliga. Vidare spelar det faktum in att många svenskar som drömt om exotiska resmål som dessa nu har möjligheten att förverkliga drömmen.

Trend 3 – Vi bokar allt fler resor med mobilen

Den mobila tillväxten har ökat drastiskt de senaste åren, vilket syns tydligt i hur folk bokar och söker inspiration till sina resor. I allt större utsträckning använder resenärer mobilen genom hela research- och bokningsprocessen. Även väl på semestern används mobilen och läsplattor allt mer flitigt.

Trend 4 – Hotell som staycation, som hemma fast borta

Borta bra men hemma bäst lyder ordspråket och kanske ligger det något i det. Det går att utläsa en tydlig trend i att resenärer vill ha det allt mer som hemma, och ofta till och med ännu bättre, när de reser iväg på semester. Idag är många hotell en destination i sig och hotellet blir nästan viktigare än själva resmålet. Begreppet “staycation” användes ursprungligen för att beskriva en semester på hemmaplan, en “hemester”, men numera används det allt mer frekvent för att beskriva en hotellupplevelse utomlands. Begreppet beskriver en känsla av att komma “hem”.

Trend 5 – Mina vänner har blivit mina reseledare

Den fas då planering och insamling av information sker är en väldigt viktig del av hela semesterupplevelsen. För många är det halva nöjet att leta inspiration till resan och de flesta anser att de bästa tipsen kommer från vänner. Vännerna fungerar som ett filter för informationen. Eftersom källan är någon man litar på och har samma grundvärderingar som så utgår man från att tipsen passar en själv.
Läs hela Vings trendspaning här.
Hitta din resa till Medelhavet här »

Länge har USA fått oss skandinaver att korsa Atlanten för att besöka det mångfacetterade landet. Under 2016 visades dock en minskning i turismen till “the land of opportunity”. Den danska organisationen, Discover America Denmark, vars syfte är att marknadsföra resor från Norden till USA var dock helt säkra på att minskning endast var temporär. Mycket riktigt så har siffrorna under 2017 gått upp, nästan till det normala. Ökningen ger en indikation på att amerikanerna kan förvänta sig besök från många nyfikna skandinaver framöver.

Vill du vara en av dem? Hitta din resa till USA här »

Drömmer du om en resa till Sydamerika? Där kanske vandring, naturupplevelser, storstäder och stränder inkluderas? Vi ger dig de bästa tipsen på vad du inte får missa!

Topp 5 Sydamerika

1. Igazúfallen, Brasilien/Argentina
Mitt i djungeln finner du världens största vattenfall, Igazúfalls. Besöker du vattenfallet så kan du välja att se det från den Argentinska eller Brasilanska sidan. För vattenfallet är precis på gränsen mellan länderna (20% Brasilien och 80% Argentina). När du är där går du på broar utmed vattenfallets stup, du får gå ut på bryggor där du möter allt vatten som faller och se djur du aldrig sett innan. Det är så vackert här...så det går inte att beskriva!

2. Inkaleden, Peru
Jag tror inte du har missat naturupplevelsen och vandringen i Peru. I Peru kan du ta dig upp till bergen (Anderna) och vandra den populära Inkaleden till Macchu Picchu. Macchu Picchu är den gömda Inkastaden.

3. Buonos Aires, Argentina
En storstad med över 3 miljoner invånare. Här finns god mat, vacker arkitektur och bra shopping. Sevärdheter? Besök t.ex. MALBA Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aire där finner du filmvisningar, konstnärsträffar m.m. Eller varför inte se en fotbollsmatch eller besöka designmarknaden Palermo som har öppet varje lördag.

4. Patagonien, Argentina
Älskar du berg och natur? Då är Patagonien absolut något för dig! Boka en resa med en vandringsarrangör och upplev natur i världsklass. Naturreservatet Torres del Paine är populärt för vandring och här finns berg, glaciärer, sjöar och floder. Som det låter, en fantastisk naturupplevelse!

5. Isla de Providencia, Colombia
Besök en magisk, kuperad ö. Öns högsta punkt är 345 meter över havet. Här kan du dyka, upptäcka vackra stränder och se delfiner. En ö som ligger 200 km öster om Nicaraguas kust. Väl värt ett besök!

Sök din resa till Sydamerika här

Portugal! När resebranschens motsvarighet till Oscargalan, World Travel Awards, gick av stapeln i november så utsågs Portugal till världens ledande turistdestination. Andra nominerade länder till den hedersfulla titeln var Brasilien, Grekland, Maldiverna, USA, Marocko, Spanien och Vietnam - men de alla blev alltså besegrade av Portugal.

Under det gångna året har det i princip haglat utmärkelser och priser över Portugal. Bland annat så har Presidential Train i landet prisats till världens bästa offentliga evenemang när när Best Event Awards arrangerades. På Presidential Train får resenärer uppleva den vackra naturen kring Douro-dalen och avnjuta måltider som tillretts av några av landets bästa kockar. Längs resan övernattar gästerna på olika lyxhotell. Turerna varar mellan 1-4 dagar och kan med fördel kombineras med ett besök på en vingård. Låter inte så dumt va?

Boka din resa till Portugal här.

Om du ska ut och resa utanför EU kan internet på telefonen kan bli en dyr historia. Vi har nu lösningen på detta, ett riktigt travel-hack!
Genom att köpa en portabel mobilrouter kan du surfa överallt med ett lokalt simkort. Routern laddar du med en USB-sladd och sen sätter in ett lokalt simkort där du köper till så mycket data du önskar. Du slipper då byta mellan ditt svenska simkort och ett lokalt, utan kan ha kvar ditt nummer och kan istället vara uppkopplad till ett wifi-nät. Den finns att köpa hos de större elektronikkedjorna för en relativt billig peng och är liten nog att ha i fickan.
Allt för att inte missa den perfekta instagram bilden eller de viktiga mailen på resan!

Får du också lite mer julkänsla när du ser en julfilm? Vi har listat de julfilmerna du måste se...om du inte redan gjort det!

1. Love actually
Love Actually är en brittisk romantisk komedi med jultema från 2003 regisserad av Richard Curtis, med bland andra Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth och Alan Rickman i rollerna.

2. Mysteriet på Greveholm
En klassiker! Familjen Olsson har tröttnat på att sitta i lägenheten i stan och bestämmer sig för en vit jul på landet. I tidningen ser dem "slottet" Greveholm som ska hyras ut. Vilket föräldrarna Leif och Astrid tycker passar alldeles utmärkt.

3. Home alone
Ensam hemma som den också heter är en amerikansk komedi. För er som inte har sett den så handlar det om att 8åringe Kevin blir glömd hemma när hans familj reser på semester. Samtidigt som två inbrottstjuvar envisas med att göra inbrott i huset.

4. The holiday
The Holiday är en romantisk komedi och den handlar om två kvinnor som bestämmer sig för att byta hem över jul. Iris njuter av Amandas lyxvilla i Los Angeles, medan Amanda är besviken över det långsamma, stillsamma livet i Surrey.

5. Grinchen
Monstret som bestämmer sig för att förstöra julen i Whoville. För är det något Grinchen hatar så är det julen.

Julen är snart här! Längtar du också efter julgodiset eller har du redan tröttnat? Gör dina egna Rocky road fudge.

Ingredienser:
100 g ljus choklad (mjölkchoklad)
100 g mörk choklad (64 %)
15 g smör
0,5 burk söt kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl marshmallows (mini eller stora klippta i småbitar)
1 dl salta jordnötter

Gör så här:
Hacka choklad och smält den tillsammans med smör och kondenserad mjölk i ett vattenbad.
Ta av från värmen, låt svalna något och rör i vaniljsocker.
Vänd i marshmallows och jordnötter, undvik att röra för mycket, då smälter det.
Bred ut smeten i en folieform klädd med bakplåtspapper och låt fudgen den stelna i kylen i ett par timmar.
Skär upp din Rocky road fudge i bitar med en vass kniv.

Tänk dig en vinterdag i alperna med strålande sol, blå himmel och manchester. Vad smakar då inte bättre än en Aperol spritz?

2 glas

15 cl prosecco (mousserande vin)
10 cl Aperol
5 cl sodavatten
Is
Apelsinklyftor

Blanda ihop allt och servera med några apelsinklyftor. Avnjutes genast!

Hitta din skidresa här »
Resor till Alperna »

Inför premiären av Star Wars: The Last Jedi lanserar Irlands turistorgan Tourism Ireland en stor reklamkampanj. Än så länge inga konstigheter. Men hör på det här, reklamen finns i rymden.

Landet lanserar sin första interstellära turistkampanj för att uppmärksamma några av filmens inspelningsplatser längs Wild Atlantic Way, en av de längsta kustvägarna i världen med filmisk natur. Medan världen väntar på att filmen ska släppas så firar den irländska turistorganisationen, Tourism Ireland, filmens biopremiär med en reklamskylt för just Wild Atlantic Way i rymden. En av inspelningsplatserna längs kuststräckan för de senaste två Star Wars-filmerna och som är känd som Luke Skywalkers tillflyktsort i Star Wars: The Last Jedi är ön Skellig Michael. Ön syntes även i slutscenen för Star Wars: The Force Awakens, där Rey hittar Luke Skywalker ensam på ön i en dramatisk och vacker scen. Coolt va?

Boka din resa till Irland här »

Tidigare inläggSenare inlägg