Resealbum: Las Vegas
Visningar: 150

Den balanserande stenen

Lägg märke till stenen i mitten på bilden som ser ut att balansera på den andra större stenen som är underst. Stenen kallas just för den balanserade stenen och när man åker förbi den undrar man verkligen hur stenen kan sitta kvar, att den inte åker ner, det är verkligen otroligt!

Idag tog vi en halvdagstur till ett ställe som få turister besöker vid deras Las Vegas besök. Trots att parken endast ligger en timme från Las Vegas är det ingen större turistinvasion där, både bra och dåligt antar jag. Dåligt för att det är så otroligt vackert och många inte får uppleva detta naturfenomen.
Valley of Fire var Nevadas första statspark, där har det bott alla möjliga folkslag genom tiderna, mest indianer dock. Vi körde igenom parken i ca 2 timmar och fick se många vyer och vackra dalar, hela parken består av rödlysande klippor i olika formationer som skapar mycket bra fotomöjligheter för den fotointresserade och bjuder på vackra naturscenarior för den naturintresserade. Är man historieintresserad är detta också en bra plats, då besökscentret som också är ett museum om parken lär en mer om parkens historia, när man åker igenom parken och stannar på olika utsiktspunkter finns det olika informationsskyltar uppsatta om platsens historia - mycket intressant! Jag måste faktiskt säga att turen till Valley of Fire var väldigt rolig, spännande och intressant, turbolaget vi åkte med bokade jag på www.vegas.com och bolaget heter Annie Bananie's Wild West Tours, det rekomenderas! Trots att Grand Canyon är ett av världens sju naturunderverk så tror jag nog att jag gillade Valley of Fire något bättre, det var imponerande på något sett. Prova själv att åka dit så får ni se vilken spännande upplevelse som väntar er!
Plats: Nevada, USA
Bilden tagen: 14 september 2009