Resealbum: Buffalo Bill´s Museum and grave, Golden Colorado.
Visningar: 297

Här vilar Buffalo Bill.

Buffalo Bill, egentligen William Frederick Cody, född 26 februari 1846 nära Le Claire, Iowa, USA, död 10 januari 1917 i Denver, Colorado, USA, levde ett mycket mångfacetterat liv. Han fick sitt smeknamn på grund av att han i sitt arbete i samband med byggandet av Kansas Pacific Railroad hade som uppgift att skaffa fram buffelkött åt arbetarna, då det uppges att han skall ha skjutit minst 4000 bufflar på 18 månader.
Annie Oakley på en affisch för Buffalo Bill's Wild West

Han hann med att arbeta med många olika sysselsättningar. En period var han s.k. trapper det vill säga pälsjägare. Han jobbade som Pony Express-ryttare, kusk på hästdiligens och soldat i amerikanska inbördeskriget. Det som kom att göra honom mest känd, inte bara i USA utan i hela världen var att han var en av de första som spred myten om vilda västern i hans Buffalo Bill's Wild West där såväl prickskytten Annie Oakley som indianhövdingen Sitting Bull uppträdde tillsammans med ett stort antal indianer. Cody kallade dem tidigare fiender, numera vänner – amerikaner. Vid en stor undersökning om vem som var världens mest kända person vid sekelskiftet 1900 kom Buffalo Bill på första plats, och drottning Victoria på andra.

På film har han gestaltats av inte mindre än 40 olika skådespelare däribland så kända namn som William Fairbanks, Roy Rogers, Charlton Heston, Louis Calhern och Paul Newman.

Under sina sista år kämpade han för indianernas rättigheter och kvinnornas likaberättigande i samhället.

Han ligger begravd vid foten av Lookout Mountain, en plats nära Denver, Colorado.

http://www.buffalobill.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/Sitting_Bull
http://sv.wikipedia.org/wiki/Wild_Bill_Hickok
http://sv.wikipedia.org/wiki/Annie_Oakley
Plats: Golden, Denver, Colorado, USA
Bilden tagen: 26 oktober 2010
Kommentarer
24 feb. 2011 11:00
En mycket intressant historia över en legend som många berundrar fin grav plats