Resealbum: Exotiska Thailand
Visningar: 177

Ridtur på bjässe-elefanten

HÖJDPUNKTEN:):):)
En härlig upplevelse:) att se hur elefanten så försiktigt gick fram över stock och sten. Hur den placerade sina stora fötter:) så varsamt - och kunna hålla balansen!
Vi fick berättat att, elefanten följde sin elefantskötare. Dvs när elefantskötaren slutade för gott att arbeta med elefanten - och det var aktuellt att en ny tog över... så fick man börja om att träna upp elefanten att arbeta tillsammans med den nye.
Vi såg oxå, hur elefanterna hade elefantskötarna ridande på sig, och gick hem till dennes hus, när arbetsdagen var slut.
Plats: Thailand
Bilden tagen: 4 februari 2008
Kommentarer
25 mars 2013 21:28
Marika, mahout heterelefantskötarna i INDIEN. I Thailand heter de Kao Chang. Gullsing, elefanten på Skansen hette Bambina, du red före 1957, för då slutades elefantridningen. Bambina dog 1967.
Av Rave
3 aug. 2009 15:52
Det ser virkelig herlig ut med en ridetur på elefant! Det har jeg aldri gjort, men vil gjerne oppleve det en gang! Takk for komm til mitt foto fra 17. mai på Maihaugen! Ja, det at vi nordmenn ferier 17. mai, som er vår grunnlovsdag, er jo ikke så underlig.Vi har jo både ligget under Danmark og Sverige ,før vi endelig ble et selvstendig og fritt land.Det må må man jo feire! :o)
Av Marika
27 nov. 2008 19:55
I Thailand kallas elefantskötarna för Mahout och det finns tom en utbildning, bl.a i Chang Mai, man kan gå om man vill bli Mahout
6 nov. 2008 23:09
Ja, ni sitter ju i höjden. Det måsta ha varit roligt, att få rida på elefant. Jag har gjort det en gång, när jag var barn. Då red jag på Jumbo (tror jag den hette) på Skansen. Gilla