Resealbum: Exotiska Thailand
Visningar: 142

Besök på skolan hos Meo-folket

Upp till den lilla bergsbyn tog vi oss med jeep. På slingriga vägar, genom djungeln.
Vi skulle bl.a besöka deras skola. Ja där kan man säga att man hade ordning... just denna dagen bestod morgonsamlingen av att man gick igenom, om alla hade gjort vad dom skulle. Dvs man skulle ha "inspektion" - och då hade det putsats på skolan inkl att alla barnen skulle vara nytvättade och fina även i håret. Ett minne därifrån var de 2 hårklippningsmaskinerna som guiden Thip gav dom. I full gång direkt:) Och ungarna:) så söta:)
I de enkla husen bodde man tillsammans uppemot 20 personer. Med jordgolv, flera små rum att sova i. "Allrummet" med eldstaden i mitten med plats att laga mat, äta,vara tillsammans. Och mitt i detta fanns TV:n - ja tekniken nådde till byn via solcellerna. Så även på skolan fattades det inte datorer... Jag förstod det som att, man fick in en del pengar via turisterna. Men det var inte utan att som nu husen, och ex toaletterna var mycket enkla!
"Gränslandet" in emot den Nya Världen?!
Ja det var många tankar som snurrade i huvudet, när vi var där!!!
Plats: Thailand
Bilden tagen: 4 februari 2008
Kommentarer
10 jan. 2011 18:35
Hejsan! Jag och min pojkvän, båda lärare, åker till Thailand, Vietnam, Kambodja o Laos i sommar. Vi skulle gärna vilja besöka någon skola. Hur får man till ett besök på skola i t ex Thailand? Mkt tacksam för svar! /Erika
6 nov. 2008 23:06
Det måste ha varit gripande, att uppleva det här. Gilla