Resealbum: Namibia
Visningar: 128

Giraff på promenad

Idag kom vi fram till ett av resans höjdpunkter: Etosha National Park.
Efter att ha lämnat lerhyddorna i Nakambale kom vi fram till parken på förmiddagen. Redan efter ingången kunde man se små djur röra sig över det platta gröna landskapet. Efter ett tag fick vi även syn på zebror och giraffer, ju längre in i parken vi kom desto närmare bussen befann sig också djuren. Vi blev t.ex. stannade av en giraff som skulle korsa grusvägen som bussen körde på. När dagen var slut hade vi nog sett följande djur: springbock, antilop, hyena, elefant, giraff, struts, zebra och många olika fågelarter.
Etosha National Park ligger i norra Namibia och är landets största nationalpark innehållande vilda djur, vi övernattade på Halali Camp i en natt. Rekomenderat är att man stannar i parken minst två nätter, men vi hade begränsat med tid så en natt fick räcka.
Etosha National Park domineras av Etosha Pan, ett ökenområde som täcker mittendelen av parken. Man kunde nästan se Etosha Pan hela tiden då man färdades på dem små dammiga grusvägarna. Det finns fyra camper i parken, så det är bara att välja och vraka! Halali Camp som vi bodde på, erbjöd bl.a. en swimmingpool, restaurang och souvenirshop. På campen finns det även ett vattenhål där man (vid tur) har möjlighet att få se vilda djur... vi fick tyvärr bara sett några springbockar, trots tre vändor dit vid olika tidpunkter.
Plats: Namibia
Bilden tagen: 23 januari 2010
Kommentarer
21 feb. 2010 23:25
Den går i ståtligt majestät. Gilla
21 feb. 2010 19:10
Giraffer är härliga djur :-)
14 feb. 2010 20:11
Är något speciellt med giraffer:) Vackra och majestätiska!
14 feb. 2010 17:00
Det är ståtliga djur de där girafferna :)