Resealbum: Montenegro
Visningar: 1110

Hotellön Sveti Stefan

Den världsberömda hotellön Sveti Stefan var innan kriget en lyxhotell ö , där bara dem allra rikaste bodde, en natt på detta hotell kostade flera tusen, (15.000/natt). Kändisar som bl.a. har bott på detta hotell är: Sophia Loren och Marilyn Monroe!
Nu är inte ön öppen för offentlig skara, den är uppköpt av en rik man från Singapore som renoverar hela ön och planerar att öppna den nästa sommar och göra om det till samma lyxö det en gång var.
Här spelades också en del av James Bond filmen Casino Royale in...

Montenegro är ett litet land som lever i skuggan av sin mer kända granne Kroatien. Montenegro som fortfarande är relativt okänt för de flesta, är ett land som erbjuder fantastiska naturupplevelser för dess besökare. Montenegro lockar sina besökare med höga berg, djupa raviner, glittrande floder, underbara nationalparker och mycket mer. Det finns mycket att välja och vraka på, för den mer avslappnande resenären finns nationalparkerna Biogradska Gora och Durmitor, i dessa två parker kan man njuta av den stilla tillvaron och sysselsätta sig med rofyllda aktiviteter. Montenegro har även mycket att erbjuda för den aktiva resenären som söker spänning, vad sägs om riverrafting på floden Tara som flyter igenom många djupa dalar? Som sagt är urvalet i landet stort, Montenegro väntar just nu på att fler turister ska upptäcka dess vackra naturlandskap som kan göra vem som helst mållös. Boka din resa idag, du kommer inte ångra dej!
Plats: Sveti Stefan, Budvanska rivieran, Montenegro
Bilden tagen: 8 juni 2009
Kommentarer
Av Marika
23 juni 2009 23:15
Alldeles för många hus för att kunna bli en lyx-ö i min smak,
Av Miamia
17 juni 2009 15:01
Ser nästan lite spöklikt ut tycker jag.
16 juni 2009 22:53
Där skulle man ha en liten stuga ...
Av Crista
16 juni 2009 19:01
Där hade varit kul att få bo en natt.....men det får man väl bara drömma om.