Resealbum: Borneo / Malaysia - djur och natur
Visningar: 120

Intyg efter toppbestigninga av Mount Kinabalu 4095

Mount Kinabalu 4095,2 meter över havet bestegs 9-10 februar 2013. Tufft men värt besvärter


Mount Kinabalu bestegs 9-10 mars 2013. Tufft men värt besväret.
Plats: Ranau, Malaysia
Bilden tagen: 10 februari 2013
Kommentarer
13 sep. 2013 08:08
Jag skulle nog ändå rekomendera dig att boka i förväg då du inte har så mycket tid att "vänta in" en plats om det skulle vara fullt. (för mig var det dock inga problem men man vet aldrig) Ditt boende blir säkert jättebra och ett tips är att höra med dom om de kan boka Mount Kinabalu så kanske du även kan bli hämtad där. (de brukar ha någon form av "utflyktspärm" med priser etc) Hoppas det funkar och du kommer upp på toppen och har tur att få se soluppgången, det är helt klart värt det tycker jag även om vilda djur var mitt primära huvudmål. Hör gärna av dig och berätta hur det gått om du har lust, skulle vara spännande att höra.
12 sep. 2013 19:59
Ok. Tack. Jag har kollat boende och hittat ett helt ok ställe - KK Suits hotel på Gaya street. Endast 280kr per natt och shyssta rum :) 1500 kan det ju vara värt. Men jag ska alltså inte boka i förväg? Är det meningen så finns det plats när jag är där, har hört att det kan bli fullt snabbt.
12 sep. 2013 16:18
Allt som allt med toppbestigning, guide och mat samt övernattning (en natt) fick jag loss för knappa 1500kr. Vid förbokning får man räkna med nästan det dubbla. Det är inte superbilligt i Malaysia och ffa äventyr etc kostar en del. Det är betydligt billigare i ex Thailand) Jag kan tipsa om enkla men trivsamma boendet "Step in lodge" som ligger centralt i Kota Kinabalu och nära till båtar, marknad etc. Här kan du få eget rum och ac eller fläkt vilket du vill. Frukost med nybryggt gott kaffe ingår.Prisvärt. (du bör förboka) Man kan också boka Kota Kinabalu härifrån eller ändå bättre boka hemifrån. Det är rimligt att åka buss (modell större) härifrån till berget. Man kan få hela paketet inbakat ett vilket är smidigast men kostar lite mer. Jag reste själv och gjorde en del på chans vilket ofta lyckades. Var borta ca 6 veckor och avlsutade i Lang Kawi och "slappade". Förresten vilken djungel har du planerat att träna och yoga i?? Hela min resa så klarade jag mig faktiskt på runt 30000 kr men då bodde jag ganska enkelt men inte uselt ändå. (flög bara till Mulu, för övrigt buss eller vandring) Flyg är inte så jättedyrt så man kan faktiskt ta flyget om det är ngt man gärna vill se, nattbuss kan vara lite tungt och ta tid. (glöm inte att ta in lite varma kläder om du åker buss, ac blir iskallt men 30 gr i luften) Vädret är varmt förståss men växlar mellan skyfall och sol.
10 sep. 2013 22:25
Tack, ska ta till mig det. Känns som ett litet projekt, men säkert väl värt det! Vad går det på allt som allt ca?
10 sep. 2013 16:17
För min del så bokade jag en guide vid namn Robert Bin Tiam som var mycket bra. Kunnig rutinerad och "lagom mycket". Jag hade samma guide hela resan och jag var ensam med honom (vilket jag tycker är bra) Har man lust att gå i grupp så kan man det men det är lite mer "spel på lotteri". Boendet är som du misstänkte av enklare standard där du bor fler på ett rum med våningsängar och med matservering som ingår i priset. Skall du köpa mer met, godis kaffe etc så är det dyrt. (bild finns nu på min sida om du söker på Toppstuga) Glöm inte varmare kläder och ex ett ombyte med underställ då det kan bli kallt på toppen och man blir garanterat svett på väg upp. Ta bara en liten kamera med dig och proritera ner vikt och volym annars kan det bli jobbigt. (finns förvaringsskåp vid "starten/incheckning) Man bör boka innan om man skall vara säker på att få tillstånd men det blir dyrare. Jag bokade på plats och det fixade sig under 1000 lappen. Finns många fina tips för övrigt som kan vara rimliga på ditt relativt korta besök där. Mulu nationalpark med världens största grottsystem och djungel dit du bara kan ta dig med flyg är läckert. Sepilok med rehabilitering av orangutanger gillade jag. Allra mäktigast vad gäller djungel var dock kanske Danum Valley men det kan bli lite stressigt att ta sig dit för dig. En mängd drömöar finns att välja mellan och även en del utanför Kota Kinabalu. (båtar går varje dag) Förstår att du skall ta dig fram på egen hand, jag vill då avråda dig från att ta deras minibussar där förarna många gånger kör mer än galet och rent livsfarligt. ta alla andra färdsätt men inte minibuss där. Kolla gärna in min hemsida där jag har skrivit en hel del och lagt in en mängd bilder. www.paulsson-adventure.se / Fortsatt lycka till med planeringen för det är ju en del av resan / Mats PS vad spännade med Yoga i djungeln, låter kanon DS
9 sep. 2013 22:42
Tack för infon. Måste bara fråga en sak jag undrar med, om man hänger med ett gäng under tiden eller går man själv om man är "själv"? Individuellt hur social man är kan jag tänka mig, men bestämmer man själv tider osv? Skicka gärna bild om du har, kul att se. Säkert inte nåt lyxställe direkt ;) Men vill göra något annorlunda! Har du andra tips annars som är mer värt? Jag ska bara stanna en vecka efter att ha varit på en yogavecka i regnskogen. Tack på förhand! Hälsningar Nikoletta
9 sep. 2013 11:30
Hej Nikoletta! Det vanligaste är att man delar upp vandringen/ bestigningen på två dagar (en natt) man övernattar då i ett "vandrahemsliknande" boende. Toppbestigningen startar från denna punkt ca 03.00 för att vara upp till soluppgången lite innan kl 6. Man bör vara i ganska god fysisk form (som jag tror du är) om man skal ta sig upp på toppen och glöm inte varma kläder :) Detta var en av många fina upplevelser på Borneo då jag "luffade" runt i en dryg månad där. (vill du ha bild på boendet så kan jag skicka) Ha en bra resa och lycka till!
8 sep. 2013 22:28
Tänkte med bestiga det nu i februari! Övernattar man i skogen då?