Resealbum: Kreta i maj-juni 2008
Visningar: 1093

Taverna Strata

Den här tavernan blev vårt stamställe i Chania. Den har blivit omtalad i en dansk tidning, så det kommer många danskar hit. Till och med matsedeln har text på både grekiska och danska. Det måste ju ha varit på engelska också förstås.

Men var inte rädd för det. Det är en familjetaverna, med Mamma, Niki i köket, Pappa, Kostas i räkenskaperna förutom ute hos folket. De har två söner. Vi såg bara den ene, Vasilis, en stor kraftig kille och så var det en lite mindre kille, Stelios, som serverade.

Maten var jättegod, riklig och rimlig i pris. Vi åt här åtminstone 4 gånger och blev mottagna som kung och drottning varje gång. Både före och efter maten fick man något on the House. Före var det Ouzo till vår förtjusning, för annars blev man bara bjuden på Raki. Det tycker inte vi, att det smakar så gott som Ouzon. Man brukar servera Rakin i små flaskor, som räcker till 4 småglas. Till dessert bjöd man också på Biggaråer eller mjuk kaka.
Plats: Chania, Chaniakusten, Kreta, Grekland
Bilden tagen: 3 juni 2008
Kommentarer
Av Lars4m
17 apr. 2013 09:16
Jo men Kreta tröttnar man aldrig på. Brukar spendera hela hösten fram till jul där och har gjort så de senaste 22 åren. Det finns alltid något nytt att uppleva. Människorna är fantastiska.
16 apr. 2013 09:20
Tack för tipset. Det var ju några år sen vi var i Chania. Vi planerar för en ny resa, men blir det Kreta, så tror jag att vi (jag) väljer Rethymnon. Det var ännu längre sen vi var där. Det är ju trevlig städer båda. Gilla
Av Lars4m
16 apr. 2013 09:11
Nästa gång du åker till Chania så testa även tavernan i bakgrunden, Moutoupaki, den är ett strå vassare.
Av Hadebra
19 apr. 2009 15:49
Tack för tipset åker till Chania om ett par veckor :-) Många Kretabilder att bli inspirerad av
Av Erien
1 aug. 2008 21:29
Åhh Moutoupakis!! Åh förlåt, det är restaurangen efter Strata... vi har aldrig ätit på Strata men väl på Moutoupakis :) Vi är en chaniatrogen familj som alltid tar minst ett besök på î. Har tyvärr inte kommit iväg i år pga examen och nytt jobb och gud vet allt. Har nu kollat er "dagbok" och längtat och trängtat... tack för några återseenden