Resealbum: Montenegro
Visningar: 1226

Montenegros "svarta berg"

Hela Budva var omringat av alla dessa höga bergstoppar som var mycket vackra. I Montenegro heter landet Crna Gora som betyder Svarta Bergen på svenska. Annorlunda namn, tänk att säga att man kommer från Svarta Bergen...
I alla fall, så hittar du många höga bergstoppar och djupa dalar i landet. I Montenegro finns världens näst djupaste ravin som kallas för Tara. Landet är mycket naturskönt och en tur runt i landet måste man göra när man är där, annars har man inte sett landet på riktigt!

Montenegro är ett litet land som lever i skuggan av sin mer kända granne Kroatien. Montenegro som fortfarande är relativt okänt för de flesta, är ett land som erbjuder fantastiska naturupplevelser för dess besökare. Montenegro lockar sina besökare med höga berg, djupa raviner, glittrande floder, underbara nationalparker och mycket mer. Det finns mycket att välja och vraka på, för den mer avslappnande resenären finns nationalparkerna Biogradska Gora och Durmitor, i dessa två parker kan man njuta av den stilla tillvaron och sysselsätta sig med rofyllda aktiviteter. Montenegro har även mycket att erbjuda för den aktiva resenären som söker spänning, vad sägs om riverrafting på floden Tara som flyter igenom många djupa dalar? Som sagt är urvalet i landet stort, Montenegro väntar just nu på att fler turister ska upptäcka dess vackra naturlandskap som kan göra vem som helst mållös. Boka din resa idag, du kommer inte ångra dej!
Plats: Budva, Budvanska rivieran, Montenegro
Bilden tagen: 7 juni 2009