Turkiska rivieran på vintern

Resealbumet skapat av: Heikki
11 feb. 2013
Visningar: 317
Vi åkte på en superbillig resa till turkiet i mitten på december. I resan ingick en utflykt med övernattning i Pamukkale och en natt i Antalya på tillbakavägen, utöver halvpension på det ordinarie hotellet, Aska Buke resort i Orkucalar utanför Alanya övriga dagar. På slutet gjorde vi en båttur nedför Mangavatfloden. Otroligt, det var faktiskt som svensk sommar med badtemperatur i vattnet 4 dagar före julafton.

Det blev lite mastigt och enformigt med buffet till frukost, lunch och middag en hel vecka. Det var bara på båtutflyktens lunch och utflykt till Alanya sista dagen, som vi fick vanlig lunch. Hotellstandarden i "stjärnor" avser tydligen i första hand vad som finns på hotellset. Om det finns inomhuspool, bastu, spa, diskotek, bowling, frisör, skönhetssalong, gym, restaurang, flera barer, konferensutrymmen, etc så blir klassningen ganska hög även om hotellet är halvslitet och prsonalen inte överdrivet serviceminded. Kunskaper i engelska hos personalen var minimala, men duktiga i tyska. En del saker, t ex säkerhetsfaket på rummet, var trasiga.
Rummet var dragigt på natten, speciellt om de regnade mycket. Hade varit bättre med en tröskel som täppte tillde 2 centimetrarna under ytterdörren.

För den som inte är van vid resor i bl a Nordafrika kan det kännas lite besvärande med alla enträgna försäljare i basarer och alla butiker man går förbi. Men om blir van vid detta så har det också sin charm.

Sonen hade "all inclusive" de sista dagarna, då han arbetate med ett skolprojekt, då vi var på de återstående utflykterna. Då ingick läsk, mineralvatten, utspädd juice, turkiskt öl och raki i utbudet. Ville man ha färskpressad juice eller vin fick man köpa detta; visserligen med 10 % rabatt. I hotellträdgården fanns det bananlantor, med några bananklasar och mogna apelsiner.

Vid utflykten till Pamukkale åkte vi över ett ganska högt bergspass, så att det skymtade snötäckta bergstoppar. På tillbakavägen hade vi själva snöfall uppe i bergen.
Kategori: Kultur & Historia
Besökta länder: Turkiet
Reslängd: 5 dagar
Datum: 18 - 22 december 2012

Bilder

Karta