Tips om Göteborg

Resealbumet skapat av: Legusta
2 apr. 2008
Visningar: 5762
Sverige har även guldkorn som efterfrågas, så därför har jag försökt sammanställa lite vad som erbjuds i denna saltstänkta stad intill Kattegatt med allt ifrån bad, spa, massage, aktiviteter, mat och utflykter...

Göteborg är svensk mathuvudstad 2012.
Göteborg är den enda svenska stad som ingår i det internationella nätverket Delice – Good Food Cities of the World. Där ingår bland anant städer som Lyon, Barcelona, Montreal och Osaka. Att utse årets mathuvudstad är en del i projektet "Sverige – Det nya matlandet", som syftar till att skapa jobb och tillväxt genom att satsa på mat, livsmedelsproduktion och turism i kombination.

”I guide efter guide om Göteborg, talar man om för oss att gå till Avenyn för att möta ”stadens själ” och hänga på de coola barerna. Sanningen att säga, även om Göteborgarna är stolta över denna breda boulevard, som ofta används till parader, demonstrationer eller för att fira framgångsrika idrottslag, så ÄR den en turistfälla.

Barerna är billigare och mer personliga på Linnégatan ... men missa inte Götaplatsen och konstmuseet!

Ät en kesosmörgås på Ljunggrens och titta på folk”.

Kryssningsturismen i Göteborg har exploderat de senaste åren. Många av resenärerna har aldrig besökt Sverige tidigare, men de gillar vad de möts av.

På elva år antalet kryssningsfartyg i Göteborgs hamn sexdubblats. År 2000 kom nio kryssningsfartyg Göteborgs hamn. I år har 52 fartyg förtöjt vid kajen och totalt 65 000 resenärer har upptäckt staden. Göteborgs Hamn och Göteborg & Co. har frågat vad de tycker.

Vänliga Göteborgare och sköna grönområden
Göteborgarnas vänlighet och språkkunskaper får höga betyg, liksom stadens många grönområden. Utbudet av caféer, restauranger och butiker uppskasttas också och servicen i taxibilar anses mycket god. I somras spenderade kryssningsbesökarna totalt 40 miljoner kronor i Göteborg och den största delen gick till just mat, dryck och shopping.

Drygt hälften besöker Sverige för första gången

Kryssningsgästerna till Göteborg är bland annat tyskar, engelsmän, amerikaner och spanjorer. Drygt hälften (57 procent) av de tilllfrågade resenärerna har aldrig varit i Sverige förut och 77 procent besöker dessutom Göteborg för första gången.
– Undersökningen visar att kryssningsturismen är oerhört viktig för att få hit förstagångsbesökare, säger Sara Eriksson, kryssningsansvarig på Göteborg & Co.
Fyra av fem kryssningsresenärer är under 65 år och medelåldern är 51 år. De asiatiska gästerna har en betydligt lägre medelålder med bara 37 år. 2012 beräknas totalt 70 000 kryssningsgäster besöka Göteborg.
Kategori: Weekend & Storstad
Besökta länder: Sverige
Reslängd: 3259 dagar
Datum: 24 augusti 2002 - 26 juli 2011
Blogg: 12 inlägg
Bilder
Karta