Till Östafrika med Lejonresor – en semester med klös.

Resealbumet skapat av: Marmike
17 sep. 2014
Visningar: 145
Kenya och Zanzibar i Lejonresors regi - sommaren 2014 - en fantastiskt spännande och omväxlande 2-veckors resa.
I Kenya bodde vi utanför Nairobi – vår bas var Osoita Lodge. Där kände vi oss välkomna och eftersom vi återkom flera gånger dit kändes det lite som att komma hem. Maten var god, vi åt mest indiskt, mottagandet varmt och familjärt. Alltid ett leende och nära till skratt.
Utflykt bland annat till Karen Blixens farm. Hon hade gjort stort intryck där och sjukhus, vårdcentraler, skolor, gator och en stadsdel var uppkallade efter henne.
Safari, först till Nakuru och sen till Masai Mara nationalpark där vi bodde i ett modernt tältläger. Safarin, med kunnig guide/chaufför, Jackson, en tvättäkta maasai, var kanske höjdpunkten på hela resan. Fantastiskt att se alla vilda djur på så nära håll och den vidsträckta savannen ger en känsla av rymd som vi nordbor sällan får uppleva. Intressant också med ett besök i en Maasaiby.
Skolväsendet i Kenya är väl utbyggt så man kunde göra sig förstådd på engelska nästan överallt. Alla pratade också swahili och sitt eget stamspråk.

Zanzibar med swahilikulturen var också spännande men på ett helt annat sätt, med blandning av det afrikanska, arabiska och indiska och det tydligt muslimska till skillnad från Nairobi, som var mer präglat av det kristna. På Zanzibar bodde vi både i Stone Town och vid kusten – med de vita vackra stränderna. Här kan man få träna på det för oss ovana, att köpslå och pruta.
Vi gjorde en fin utflykt ”Spice Tour” . Det växer mängder av kryddor på Zanzibar och all mat var mycket smakfull och alla fruktjuicer helt underbara.

Sammantaget är vi mycket nöjda med vår resa. Alltifrån det första besöket hos resebyrån i ett vintrigt Göteborg, där vi genast kände oss som VIP-kunder, till det varma och familjära mottagandet vi fick på de olika platser där vi bodde – en positiv överraskning var Lejonresors svenska representant i Stone Town, Helene, som var mycket hjälpsam och full av goda tips.

Skall du åka till Östafrika kan vi varmt rekommendera Lejonresor.

Karin, Margit och Mikael
Kategori: Äventyr
Besökta länder: Kenya, Tanzania
Reslängd: 10 dagar
Datum: 1 - 10 augusti 2014

Bilder

Karta