Sri lanka

Resealbumet skapat av: Coconut91
7 aug. 2019
Visningar: 4
Augusti 2018 gjorde vi en rund resa i Sri lanka, ett fantastiskt land!
Vi började våran resa i Colombo där stannade vi en natt. Vi hade i förväg hyrt en chaufför som även fungerade som guide - detta är ett superbra sätt att resa i Sri Lanka!
Rutt med chaufför:
Colombo - Sigirya - polonnaruwa - trincomalee

Vår chaufför hämtade oss utanför hotellet och sedan åkte vi mot Sigiriya; där vi besökte Sigirya rock som idag är ruiner av ett gammalt palats. Sedan reste vi vidare mot Trincomalee, vi stannade till vid Polonnaruwa som var en forntida stad i Sri Lanka - numera bara ruiner. Chauffören släppte oss sedan i trincomalee. Där stannade vi i två nätter och njöt av stranden och Pigeon island (där vi snorklade).

Resten av resan tillbaka till Colombo skulle vi själva ta oss runt. Nästa stopp var Kandy. En stad i Sri lanka bland bergen där Buddahs tand bevarats i ett av de buddistiska "tooth tempel". Hit tog vi en taxi som hotellet hade ordnat åt oss, chauffören var troligtvis någons vän. Men till Kandy kom vi och där stannade vi i en natt. en stad med mycket liv och "tooth temple" var väldigt fint.

Trincomalee - Kandy - Ella - Yala - Tangalle - Mirissa - Galle - Unawatuna - Hikkaduwa - Colombo

Ett mål på resan var att åka den vackra tågresan från Kandy till Ella. Den var som de sagt otroligt vacker! men lång, 6 timmars resa. Vi valde enligt rekommendationer att åka II klass då man kunde se mer av naturen vi åkte igenom. Fantastiskt!

Ella var en otroligt mysig liten stad (dock enbart turister) med små restauranger och tuktuks överallt. Vi gick upp för Little Adams peak och fick en otrolig utsikt över ett fantastiskt landskap. Ella är kända för deras te och därav valde vi att gå på te provning i ett av te plantagen.

Från Ella tog vi en buss till Yala för att se de 400 flyghundarna flyga över hotellet och gå på safari. Safarin var lång och varm vi såg elefanter och leoparder (med kikare då de var i träden).

Yala till Tangalle reste vi med buss ( vilket är otroligt billigt och gick snabbt) vi kom fram på kvällen till vår bungalow vid stranden. Vid Tangalle finns många fina stränder. Men inte så mycket restauranger så vi åt mest på hotellets restaurang.

Från Tangalle reste vi till Mirissa som hade en så trevlig strand som vi var på hela dagen och på kvällen ställde de ut bord och stolar och ljus och så var hela stranden en uteservering med massor av restauranger.

Från Mirissa skulle vi ta oss till Unawatuna, en otroligt snäll tuktuk förare som vi mötte vid busshållplatsen där vi väntade körde oss dit. Han körde oss först till ett turtle hatchery, där de sötaste sköldpaddorna gick att finna! I Unawatuna tog vi en dagsutflykt till Galle Fort som är en gammal holländsk koloni med en fantastisk solnedgång som färgade hela himlen rosa-röd. Nära Unawatuna fanns djungle beach som var en enskild strand där vi bara njöt av havet och kokosnötter.

Hikkaduwa var vårt sista stopp innan resan till Colombo och flyget hem. i Hikkaduwa bodde vi på stranden och hade utsikt över strand-restaurangerna och barerna. Härifrån tog vi en utflykt till turtle beach där en 80 år gammal sköldpadda kom tillbaka till samma strand för att hämta mat som lokalborna och turisterna gav den.

Sri Lanka var en fantastisk resan med underbara upplevelser och minnen för livet.
Kategori: Backpacking
Besökta länder: Sri Lanka
Reslängd: 2 dagar
Datum: 9 - 10 augusti 2018
Bilder
Karta