Öluff Aten, Mykonos, Paros, Antiparos, Serifos, Ios och Santorini, Grekland

Resealbumet skapat av: Grekland
13 aug. 2011
Visningar: 2944
Återvändarresa till favoritöar och några nya.
Mykonos är en favorit med underbara stränder och shopping och god mat. Antiparos en ny ö tillsammans med Serifos och Ios. Avslutande Santorini som är i en klass för sig förstås.
Flög med Sas till Aten, vidare ut till Mykonos med Aegean air som också ingår i Star alliance. Vi kunde alltså boka hela vägen via SAS hemsida. Tyvärr ändrades flighten ut till Mykonos så vi tog bussen in till Aten och var ganska trötta innan vi väl landande på Mykonos.

Båtturerna mellan öarna gick bra även om de snabba båtarna kostade mycket vilket som sved i plånboken.
Lägenheten på Paros var dyr men lyxig.
Antiparos var alldeles lagom att ta som en dagsutflykt.
Serifos var en ny ö för oss. Gillade vi verkligen med fina stränder och ett lugn som var skönt för själen ett par dagar men inte mer.
Ios var också ny för oss.
Ingen ö vi gillade då Chora var alltför litet, stränderna alltför sandiga i vår smak och kanske hade vi fått för mycket lugn redan på Serifos så att vi längtade till lite mer liv och rörelse.....vem vet.

Väl framme på Santorini och vårt favoritboende på Villa Fegari i Firostefani och vi mådde som prins och prinsessa! Santorini är så vackert och annorlunda så att det tar andan ur mig varje gång jag kommer dit.

Vi flög hem från Santorini med Norwegian mycket billigt. Hela resan blev hyfsat billigt ändå förutom de dyrare snabbåtarna. Vi fördrar helst stånkabåtar/färjor mellan öarna vilket är billigare och trevligare. Tänk er att ligga på däck med en god bok och tuffa fram i härligt solsken. Brådska finns inte....njutning!
Kategori: Båtluff
Besökta länder: Grekland
Reslängd: 24 dagar
Datum: 4 - 27 juni 2011
Blogg: 1 inlägg

Bilder

Karta

Kommentarer

27 aug. 2011 23:32
Ett färgglatt album med många härliga bilder!
19 aug. 2011 17:23
Härliga Grekland bilder. Vilken av öarna tyckte ni mest om?
Av Ivan
14 aug. 2011 21:54
Hade nog andra resmål inför september. Men efter att sett dina bilder kanske det kan bli Greklands öar igen. Tack för härligt album.