Nederland

Resealbumet skapat av: Legusta
15 nov. 2011
Visningar: 922
Har sett lite av staden Leiden som ar en vacker gammal uppfriskande & livfull stad, vackra gamla broar & byggnader i pittoreskt mönstrade kanaler. Besökt Noordwijk, Amsterdam & blomstermarknaden & Albert Cuypmarkt mm

Förutom tulpaner är Holland känt för sina likörer, coffeeshops & Red light distriktet. Här i norra stadsdelen Jordaan finns ett av stadens gamla destillerier, A v Wees, som framställer dyra, utsökta likörer. Flaskorna finns att köpa i traktens spritbutiker, som för all del inte är lätta att hitta i gyttret av andra butiker.

På gatan köper man sill - haring - i bröd med lök och surgurka. Eller varm korv. I små krypin äter man pannkakor med fläsk, sirap och HP-sås. Bästa maten får man på indonesiska restauranger.
Kategori: Weekend & Storstad
Besökta länder: Nederländerna
Reslängd: 2455 dagar
Datum: 24 november 2011 - 13 augusti 2018
Blogg: 6 inlägg
Bilder
Karta
Kommentarer
30 nov. 2011 22:44
tack för dina trvliga/vackra bilder från The Nederlands. Ett spännande land med väldigt många olika kulturyttringar. Det gillar jag.
Av Ivan
29 nov. 2011 21:56
Tack Leif för ett alltid lika välinformerande och aktuellt resealbum med bloggar och bildtext. En del skyfflar bara in en massa bilder utan någon info. Inte ens var bilden är tagen. Tips till RG. "Skriv minst 10 ord om var bilden är tagen, vad den förställer och varför du valt att ladda upp den". Annars blir den inte uppladdad! Hälsn Ivan