Namibia "On the Road" 2012

Resealbumet skapat av: Resepiraterna
5 jan. 2013
Visningar: 244
Jag är förvånad att inte fler svenskar upptäckt detta fantastiska äventyr. Under 2 veckor mötte vi inte en enda svensk!
Vi startar i Windhoek, hämtar hyrbil (4x4) och kör mot Otjiwarongo som är vårt första stopp. Ett lagom stopp påväg mot Etosha. Hinner besöka CCF (Cheetah Conservation Fund) dag 2 före vi styr mot Etosha och Okaukuejo Camp. 2 nätter spenderar vi här innan vi kör in i västra Etosha (nyöppnat), och endast tillgängligt om man bor på Dolomite Camp. Etosha är vilt och du är oftast ensam på vägarna och vattenhålen. Inom parken finns inhägnade rastplatser eftersom du inte kan gå ur bilen. Se till att ha mycket vatten med dig och lite proviant. Mobiltäckningen äår obefintlig utom på Camperna.
Efter Etosha skör vi mot kusten men hinner med ett 2 dagar långt stop i Damaraland. Ett vidunderligt landskap och här kan du passa på att se burnt Mountain, Damara living museum, petrified forrest och en hel del mer.
Vi når så småningom kusten och checkar in 3 nätter i Walvis Bay. Här paddlar vi kajak med sälar och delfiner, åker på båtutflykt och kör en Historic quad bike tour,
Efter kustbesöket kör vi in mot öknen, Sesriem Canyon, Sossusvlei och Deadvlei. Fantastiska vyer över rödfärgad sand.
Egentligen skulle jag vilja hålla Namibia för mig själv men inser det är själviskt och att fler borde få ta del av detta underbara land. Hit kommer jag med säkerhet återvända fler gånger!
Kategori: Äventyr
Besökta länder: Namibia
Reslängd: 11 dagar
Datum: 19 - 29 december 2012

Bilder

Karta

Kommentarer

6 jan. 2013 13:44
Ja jag föredrar Namibia framför Sydafrika, även om jag i te brukar jämföra resor på så vis....allt har sin charm och unikhet....undrar varför inte fler svenskar upptäckt detta land.
Av Anna70
6 jan. 2013 13:35
Mycket vackra bilder från ett vackert land! Har själv varit i Namibia två gånger. Rest runt, men framför allt "arbetat" i Omaruru.
5 jan. 2013 23:51
Många härliga bilder och ni verkar ha haft en lika härlig resa. Tack för titten!