Med buss i Bosnien & Kroatien

Resealbumet skapat av: Ziesta
12 sep. 2010
Visningar: 3777
Vi skippade solandet & badandet (nästan iallafall) och tillbringade istället sju dagar i minibuss runtom Kroatien & Bosnien, ledda av den underhållande guiden Graeme från Go Bosnia http://www.go-bosnia.com/ Hette förut Balkan Road Trips). Kroatien var fint, men hela gänget på bussen blev desto mer förälskade i det (oväntat) vackra Bosnien-Hercegovina.

Det blev sju mycket omväxlande dagar! Turkosblått vatten och porlande vattenfall i Plitvice National Park, mysiga kullerstensgator i Mostar, karaff-stora cocktails på Zrce Beach på Pag, storstadsmyller och gratis vodka i Sarajevo, svalkande bad i Kravicas vattenfallsoas, religiöst krimskrams i Medugorje, tragiska minnen och ruiner från kriget, grönskande alpliknande landskap på den bosniska landsbygden, trängseln av turister bland Dubrovniks murar..

Med tanke på hur lätt det var att ta sig runt så insåg vi att vi nog lika gärna hade kunnat ta oss runt själva med lokalbuss.. fast då hade vi ju missat Graemes kunskap & skämt samt mötet med våra reskamrater i gruppen. :-) En blandning av australiensare, engelskor, kanadensare och nya zeeländare.

Efter rundturen avslutade vi resan med tre dagar i Split då vi tog lokalbuss till Trogir och en dagstur med färja till ön Vis.

Jag har skrivit en liten guide-artikel om Sarajevo: http://www.reseguiden.se/reseguider/sarajevo-metropolen-pa-balkan-4819
Kategori: Kultur & Historia
Besökta länder: Kroatien, Bosnien-Hercegovina
Reslängd: 12 dagar
Datum: 23 juli - 3 augusti 2010

Bilder

Karta