Koh Samet

Resealbumet skapat av: Marika
5 apr. 2008
Visningar: 1508
En halvtimmes färjeresa från Ban Phe ligger den lilla mysiga ön Koh Samet. Vi villbringade en natt här och den lär följas av fler!

Man kan välja på två sätt att ta sig till Koh Samet och det ena är med speedboat och det andra med den betydligt billigare färjan.

Vi tog färjan som går från piren i Ban Phe´ (se upp så ni kommer till rätt pir, taxichaufföererna vill väldigt gärna köra till speedboat-piren). En enkelbiljett med färja kostar 100 Baht (ca. 20 SEK).

Båtarna är av modell ombyggd fiskebåt och man sitter på träbankar under ett solskyddande tak. Det finns inget att köpa på båtarna så ta med vatten eller något att dricka för det kan bli varmt, särskilt om man sätter sig på solsidan på båten. Även om det finns tak så lyser solen ibland in under taket på sidorna. Ni fattar säkert hur jag menar!

När man går i land på Koh Samet väntar pickuper med bänkar på flaket. Detta är öns taxi.
Vet man inte vart man vill, kan man åka med och hoppa av där man tycker det verkar bra. Annars säger man vart man vill så kör de dit. Vägen på ön är av jord/lera så det kan vara väldigt skumpigt på sina ställen och det är smalt och trångt men inte desto mindre mysigt!
Ön är ett naturreservat så man måste också betala en avgift (200 Baht/person = 40 kr/pers) men detta är en engångsavgift och priset är detsamma oavsett om du stannar en eller flera nätter. Tydligen så har de sänkt priset med 200 baht nyligen, så där hade vi tur. Betalningen görs vid en port man måste igenom för att komma vidare in på ön från färjepiren.

På färjan till Koh Samet hade vi träffat vi ett svenskt par som skulle till en bungalowresort som heter Silver Sand och då de hade bott där tidigare och tyckte det var bra så hängde vi med dem dit. Det ångrar vi inte =)

På Silver Sand hyrde vi en seafront bungalow för 1800 Baht (360 sek). Det var väl ingen lyx men helt ok boende.

På området finns restaurang, bar och en liten affär (t-shirts, solcreme, vykort, drickor, badleksaker m.m.) På stranden erbjuds massage, hennatatueringar och grillad kyckling och diverse drickor m.m av strandförsäljare. Detta var något vi välkomnade då vi inte sett röken av en strandförsäljare på hela resan. Det är faktiskt jäkligt bekvämt att ligga i solstolen och bli serverad emellanåt =)

På kvällen tog vi en promenad längs straden in mot centrum (hamnen där färjorna lägger till) och den ena stranden avlöser den andra och alla är lika vackra. Det gäller nog bara att hitta sitt egna favoritställe.

På kvällen hade många barer eldshow nere på straden. Det finns flera discon och de håller på hela natten och stänger inte förrän det börjar ljusna.
På Silver Sand hade vi inga problem med störande musik men det kan kanske vara något att tänka på om man vill ha sin skönhetssömn =)

För er som reser med barn vill jag tipsa om att det på färjepiren i Ban Phe´, finns affärer som säljer uppblåsbara flytvästar för 60 kr. Det är visserligen inga räddningsvästar utan mer som segelvästar men de passar bra på stranden och till simträning då barnen får armarna fria jämfört med simringar och armpuffar.
Besökta länder: Thailand
Reslängd: 1 dag
Datum: 4 mars 2008

Bilder

Karta

Kommentarer

Av Fimpa
15 nov. 2009 22:17
koh samet är underbart .har varit där i juni fast vi bodde hos Ingo i suan son kanon ställe med super god mat .