Kanchanaburi - en lugn oas vid floden Kwai

Resealbumet skapat av: Marika
20 mars 2008
Visningar: 1743
13 mil nordväst om Bangkok ligger staden Kanchanaburi och här rinner även den berömda floden Kwai.

Själva tog vi oss hit med lokalbuss som går från Bangkoks södra busstation. Om du vill åka med en buss med toalett ska du välja den blå linjen. Biljetter köps inne på bussterminalen och den blå linjen, som är lite dyrare, kostade ca. 46 SEK för två vuxna och ett barn. Resan tog 2,5 timmar och var en intressant upplevelse, både för oss som var de enda vita på bussen och för de inhemska passagerarna.

Vi bodde på Felix River Kwai Hotel och aldrig hade vi kunnat ana att vi skulle förälska oss så mycket i denna plats. Innan vi kom hit kändes det lite trist att det inte fanns något hav att bada i men här finner man ett lugn vi aldrig mött tidigare och hotellets vackra trädgård och härliga pool gör att man inte saknar havet det minsta.

Felix River Kwai Hotel är vissserligen ett lyxhotell men jämfört med våra svenska priser är det inte dyrare än ett rum i en svensk storstad och visst är det härligt att kunna frossa i lyx för en gång skull utan att bli ruinerad.

När man tröttnat på det stillsamma livet vid pool,- eller flodkanten väntar annorlunda ävenyr runt knuten. Man kan till exempel simma med elefanter, besöka tigertemplet och klappa en tiger om man törs eller varför inte campa i Erawans nationalpark och ta ett dopp i något av alla vattenfall.

Vill man ta en tur på floden så går det stora restaurangflottar på kvällarna. De bogseras uppför strömmen och åker sedan med strömmen tillbaka. Man kan också åka på utflykter till byar och se hur befolkningen lever och arbetar.

Vi hyrde en egen chaufför för en dag vilket vi tycker är roligare än att åka med stora turistgrupper. Piya som han heter, fungerade även som vår guide och vi hade en trevlig dag tillsammans som innehöll både tågresa på Dödens järnväg, vandring i Hellfire Pass och ett dopp i Saiyok waterfall. Dagen avslutades givetvis med att gå över bron över floden Kwai, som ligger på promenadavstång från hotellet.

Konstigt nog så verkar stället än så länge mindre känt bland skandinaver. Jag tror vi var de enda under de dagar vi var här.
Turisterna dominerades mest av thailändare själva och så klart japaner, japaner japaner. Vart vi än vänder oss i världen så är det en japan där... men inget ont med det =)
Besökta länder: Thailand
Reslängd: 4 dagar
Datum: 23 - 26 februari 2008

Bilder

Karta

Kommentarer

25 juli 2010 18:10
Jag kom hem från Felix Resort för en månad sen ungefär =) Vi var på ett Underbart Bröllop i Kanchanaburi och upplevelsen blev bara mer magisk tack vare det Underbara boendet på Felix. Jag åker tillbaka dit redan i Oktober =) Helt Magiskt!