Dag för dag: Resealbumet "Kalifornien, USA 2011" av Juny

4 maj 2011 - San Francisco, Kalifornien, USA
SFO airport
Jag anlände till San Francisco tidig kväll lite trött men upprymd och möttes av en klarblå himmel och sol!
5 maj 2011 - Sunnyvale, San Jose, Kalifornien, USA
Relax vid poolen
Efter en härlig frukostbuffé satte jag mig vid poolen och njöt i solgasset innan det var dags för lunch några timmar senare.
5 maj 2011 - Santa Clara, San Jose, Kalifornien, USA
Shopping på Westfield Valley fair
Efter en trevlig lunch på en mackrestaurangen blev det shopping på Valley Fair i Santa Clara. Det blev några påsar innan det var dags och åka hem. Det blev middag på In-n-out burgers, mycket gott efter en halv dags shopping!
6 maj 2011 - Sunnyvale, San Jose, Kalifornien, USA
BBQ vid poolen
Andra dan' gick också i shoppingens tecken men idag bar det av till Milpitas för shopping på ett outlet mall. Efter all shopping blev det BBQ och ett dopp i poolen. Härligt för trötta fötter!
7 maj 2011 - San Francisco, Kalifornien, USA
På väg mot Napa valley
Lördag morgon gav vi oss av mot Napa valley. En bit norrut från San Francisco började landskapet se ut så här, böljande gröna kullar som omringade de breda vägarna.
7 maj 2011 - Fairfield, Kalifornien, USA
Jelly Belly factory store
I butiken på Jelly Belly factory hade de alla sorters jelly beans man kan tänka sig! Det fanns även en Sample Bar där man kunde prova sig fram bland alla smaker som finns för att hitta en favorit.
Jelly Belly factory
Innan vi åkte till Napa Valley gjorde vi en liten avstickare till Fairfield, CA, där man på 1 Jelly Belly Lane kan hitta, the Jelly Belly factory. Det här är ett av ställena där de tillverkar alla dessa mångfärgade godisbönor i alla möjliga konstiga och goda smaker.
7 maj 2011 - Napa, Kalifornien, USA
Bland vinodlingar och fält
Vi fortsatte vår roadtrip, norrut förbi fler böljande kullar till dessa kullar var täckta med vinodlingar. Då anade vi att vi kommit rätt, till Napa Valley.
7 maj 2011 - Kalifornien, USA
Robert Mondavi winery
I väntan på att vår rundtur skulle börja njöt vi av landskapet i vingårdens "innergård". Så här hade gärna baksidan hemma hos mig fått sett ut! Det hade jag inte haft något emot... :)
Rundtur på Robert Mondavi Winery
Guiden visade oss runt bland vinrankorna.
Vindruvor i långa rader
Vi gick en rundtur på vingården som berättade om historien bakom Robert Mondavi winery som avslutades i ett provningsrum där vi avsmakade tre viner ur deras sortiment. Mycket goda viner! Vi provade även ett av vinerna först som det var och sedan efter att vi fått en liten focaccia med skinka och ost. Det blev skillnad på vinet! Man märkte verkligen skillnad på vad rätt mat till rätt vin kan göra!
Robert Mondavi winery
Vårt första stopp i Napa Valley blev Robert Mondavi winery.
7 maj 2011 - Saint Helena, Kalifornien, USA
V. Sattui winery
Sen bar det av mot nästa vingård som blev V. Sattui för där har det inte satsat på att bara göra vin utan här har det en delibutik med ostar, bröd, korvar, röror och skinkor och denna lördagen hade det även grillning i trädgården. Vi köpte oss lite av vad delin hade att erbjuda, bland annat en jättegod kronärtskocksröra som vi mumsade på i deras lummiga trädgård bland klingande glas och glada skratt.
Napa
Efter några till stopp längs vägen som går rakt igenom Napa Valley begav vi oss till Napa och vårt hotell där det blev middag medan den lokala high schoolen hade årets stora bal (prom) i stora danssalen på hotellet. De var uppklädda från topp till tå och det lät som de skulle ha en rolig kväll!
8 maj 2011 - Calistoga, Kalifornien, USA
Linbana till Sterling vineyards
Efter frukost och utcheckning från hotellet började vi dagen med att ta en linbana upp till Sterling vineyards.
Vin med vy
Sterling vineyards
På Sterling vineyards fick man gå på en självguidad tur med provsmakningsstationer längs vägen. Från terrassen var utsikten över Napa Valley helt underbar denna soliga dag!
8 maj 2011 - Saint Helena, Kalifornien, USA
Culinary Institute of America
Vi stannade till på CIA för en liten söndagslunch. Det blev en 3-rätters måltid på Greystone restaurant som var helt underbar! Perfekt tillagad mat och det va inte mat vi blev serverade, det va mästerverk! Perfekt balanserade och välgenomtänkta maträtter! Så gott!!
the Sweet Finale
Efterätten på Greystone restaurant på Culinary institute of America bestod av 5 små mumsiga bitar! Mangosorbet, pannacotta, citron- och marängpaj, strawberry shortcake och chokladmousse i flarn. Sååååå gott! Speciellt med en Strawberry Bellini till! :)
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. Nästa