Italien/Venedig/Kroatien.

Resealbumet skapat av: Nicolina39
7 mars 2013
Visningar: 223
Flög med www.ryanair.com till Bergamo. Där hyrde vi bil, lite marigare att hyra bil i Italien, då de är lite hårdare, så jag rekommenderar bra försäkringar.
Vi bilade till vårt första stopp Venedig, där vi hyrt hotell rum för två nätter.
ÄLSKAR Venedig, det är ett förtrollande ställe.
Vi hittade till parkeringshuset, sedan var det ett äventyr att hitta till hotellet, fast vi klarade det:-)
Ett super mysigt rum, vi är 5 i familjen, fast vi fick gott om plats, ingick frukost som vi åt på tak terassen med utsikt över takåsarna. Vi tog sedan bästa promenad skorna på och kikade runt, det var supervarmt när vi var där, så vi tog båten ut till Lido, vilket barna uppskatta mycket. Annars tittade vi på det som tittas bör.
Tycker inte det var så dyrt , fast vi undvek att fika o äta runt Marcus platsen, hittade mysiga och billiga kaffe ställen och vi åt på en restaurang där vi bodde, det var som ett svenskt restaurang besök(penning mässigt).Vi bokade vårt hotell via www.booking.com.
Vi bilade därefter till Kroatien och novigrad, vi hade hyrt en lägenhet via blocket.
Denna stad är gudomlig, vi bodde mitt i smeten i ett gammalt hus, som hade en liten balkong.
Våra barn älskade detta ställe, kanske inte det bästa bad stället, man badade från stenpirar, då hela staden har en ringmur runt sig. Allt var härligt med Kroatien. Så billigt att äta och dricka och våra två äldre barn, var ute och strosade själva, vilket de tyckte mycket om. Vi besökte motivun, en super gammal by på en höjd, där åt jag min godaste måltid. Vi kikade på grottor och porec en stad intill. Vägarna är kanon att köra på:-) vi hade en super vecka.
Vi bilade sedan tillbaka till Bergamo, där vi tog in på ett hotell( detta hade vi inte bokat innan), fast blev en fullträff, en våningslägenhet med utsikt över Bergamo.
Detta är en stad jag vill se igen. Det var så vackert, häftigt oxå att ta linbanan mellan den nya och gamla delen.
Det är enkelt att flyga till Bergamo och därefter vidare.
Våra barn var då 6,12 och 15.
Kategori: Barn & Familj
Besökta länder: Italien, Kroatien

Bilder

Karta