I Mose fotspår

Resealbumet skapat av: Romha
27 feb. 2008
Visningar: 1000
Att få följa i Mose fotspår när han vandrade ut från Egypten med två miljoner judar genom Sinaiöknen till det "förlovade" landet Israel, var en stor och mäktig upplevelse Vi åkte luftkonditionerad buss och behövde inte klaga, som folket gjorde på Mose när de var hungriga och törstiga. 40 år fick de sträva på genom sanden........men Herren försåg och hjälpte dem dag för dag. Gick före dem om dagen i en molnstod och om natten i en eldpelare. Vilket äventyr och vilka strapatser de fick genomleva.
Vi besökte St Katrina klostret där Mose brinnande buske fanns - det enda exemplaret i Sinai - samt fick också ta del av ett begravningsrum där man samlade döskallarna av alla avlidna munkar genom åren. Makabert att se alla skallar på ett ställe och alla benknotor på ett annat. Kan undra hur man gjorde på Mose tid - 2 miljoner judar som vandrade under 40 år - och de allra flesta dog under vandringen men nya föddes också. Statistiskt sett föddes det sju nya barn per dag.
De fick gå torrskodda genom Röda havet så de kanske inte såg alla dessa fantastiska fiskar men de hade säkert annat att tänka på. Faro var ju efter dem.
Vi kunde njuta av härliga bad och vackra fiskar i ett varmt Eilat vid Röda havet.
Kategori: Kultur & Historia
Besökta länder: Egypten, Jordanien, Israel
Reslängd: 8 dagar
Datum: 21 - 28 oktober 2007

Bilder

Karta