Fjorton dagar i Palma Nova på Mallorca.

Resealbumet skapat av: Gullsing
28 juni 2009
Visningar: 1334
Vi var på Mallorca i fjorton dagar och hade en del mycket trevliga upplevelser. Jag hade lite film också, men de går inte att ladda upp av nån anledning. Jag säger bara Tyvärr.

Jag kan rekommendera Palma Nova för både barnfamiljer och för rörelsehindrade, för man har ett bra system med nedsänkta trottoarer vid övergångsställena. Bilarna stannar resolut, så fort det står någon vid ett övergångsställe.

Badstränderna är fina med vit sand och härligt vatten. Lockar verkligen till bad. Det finns mängder av "vattenlekar" med till exempel vattenskidåkning med mera, med mera.

Gator och vägar är mycket fina, så det hoppar inte i bilarna när man kör där. Vägarna är mycket finare än här hemma. Dessutom är der mycket rent och fin på gatorna. Man sopar gatorna varje dag med sopmaskiner. Har de inte möjlighet för parkerade bilar att sopa, går det en man/kvinna före och blåser ut skräpet under bilarna med en "omvänd" dammsugare, som blåser ut skräpet till själva gatan. Något att ta efter här hemma!!!!
Kategori: Sol & Bad
Besökta länder: Spanien
Reslängd: 14 dagar
Datum: 2 - 15 juni 2009
Blogg: 2 inlägg
Bilder
Karta
Kommentarer
5 juli 2009 08:55
Nu läste jag Bengtars kommentar nedan. Ja, det är inte utan orsak som Gilla förärades utnämningen "Årets resekamrat".
4 juli 2009 23:25
Tack för titten i ditt mycket trevliga album från Mallorca, Gilla. Det blev en återupplevelse av vår egen vistelse förra året, då vi bodde inne i Palma. Gaudiinspirerade byggnader, katedralen och Forn des Teatre med sina delikata bakverk, där man satt med sitt kaffe och det oerhört vackra Grand Hotel på andra sidan gatan.
Av Bengtar
2 juli 2009 08:18
Gilla! Det här albumet är något av det bästa jag har sett på RG. En personlig, uppmärksam reseskildring stöttad av utmärkta bilder. Tack för att du delar med dig! Jag måste erkänna att du har mycket att lära oss andra. Mvh Bengt