Fjällsemester i Tänndalen

Resealbumet skapat av: Grekland
21 mars 2011
Visningar: 214
En solig vecka i Funäsdalens liftsystem. Köpte ett Funäsdalspass vilket ger tillgång till åkning i Ramundberget, Tännäs, Tänndalsvallen, Tänndalen samt Funäsdalsberget.
Stols-liften (6 pers) i Funäsdalsberget går snabbt upp och ger njutning i en blandning av pister som passar både nybörjare och lite mer avancerade åkare.
Vi provade Ramundberget där vi tycker liftsystemet är lite trist uppbyggt genom att alla måste ner till samma lift hela tiden.
Tänndalens liftsystem är vår favorit och sedan man byggde stols-liften vid Tännporten slipper man enbart stå i ankarliftar och tröttna. Förr fanns enbart stols-liften i Hamra.
Tänndalen erbjuder bäst pister i mitt tycke men då kan jag nog fortfarande efter ca 10 års åkande klassas som blåbär då jag började sent med sporten (kallas det sport när man är blåbär?)
Alpin åkning på dagarna och när liftarna stängde fanns det ännu tid till någon mils längdåkning innan solen dalade ner.
Lite vin till middagen och man somnade in snabbt trots hårda madrasser och klättrande i våningssängar som det oftast innebär. Vi hyr alltid ny stuga varje år. Detta år en gammal fäbodstuga som hade så låga dörrhål att vi lyckades banga i med huvudet allihopa.
Öppen spis gav mysig värme.
Kategori: Skidåkning & Vintersport
Besökta länder: Sverige
Reslängd: 7 dagar
Datum: 13 - 19 mars 2011

Bilder

Karta

Kommentarer

Av Ivan
23 mars 2011 09:56
Har bara varit där på sommaren. Ser fint ut även så här års. Synd att det inte går att lägga in videoklipp här längre. Skulle velat se dig på väg ner i Maggans!