Epirus

Resealbumet skapat av: Eje_b
22 juli 2016
Visningar: 202
Besökt distriktet Epirus beläget i nordvästra delen av Grekland, i juni 2016, med Parga som huvudort. Parga är en trevlig och mysig liten stad vid havet med sina smala gränder och tavernor. En plats man lätt tycker om.
Promenera upp på den trappbelagda gångvägen, kantade med sina souvenirbutiker och tavernor till borgen med utsikt över Parga är ett omtyckt besöksmål. Strosa runt i hamnen eller i gränderna och titta på de färgglada husen utmed strandpromenaden är en annan begivenhet.
Vandra upp i olivlundarna på sluttningarna och se Parga och dess omgivningar i ett annat perspektiv med bedårande vyer är en aktivitet som man inte bör missa.
För den sol och badsugne finns det en liten strand i centrum som är välbesökt. Vill man ha lite större strand nära staden så finns Valtos Beach respektive Lichnos Beach som man kan ta båttaxi från hamnen i Parga, om man nu inte vill promenera en bit beroende på var man bor i staden.
Många sevärdheter och intressanta platser finns i distriktet Eprirus som man kan besöka med hyrbil eller utfärder med resebolag. Exempelvis att nämna några, så som Zagori naturområde som ligger längst upp i distriktet Epirus, Acheron River, Ioannina vid Lake Pamvotis, Zalango-monumentet eller Nikopolis. Plus att det finns mycket mera att besöka.
Återkommer gärna snart igen till Epirus.
Kategori: Sport, Natur & Fritid
Besökta länder: Grekland
Reslängd: 15 dagar
Datum: 6 - 20 juni 2016

Bilder

Karta