Côte d´Azur 2007

Resealbumet skapat av: Sierra
25 feb. 2008
Visningar: 1001
EN 5-DAGARS TRIPP TILL RIVIERAN!

Måndag 30 Juli 2007
I morgon börjar 5-dagars...

Ja, nu menar jag inte cykeltävlingen 5-dagars utan vi, hustrun och jag, hoppar på Sterling från Landvetter tidigt som bara den och hänger på till Nice. Det skall bli "nice" att kolla in den omtalade kuststräckan och även delar av Provence. Vi har boende i Antibes men är inte främmande för någon natt i Provence. Åter hemma på söndag kväll och då har vi gjort vår 5-dagars. Bilder? Kommer naturligtvis nästa vecka!


Onsdag 8 Augusti 2007
5-dagars är över...

I söndags eller 0030 måndag morgon var vi hemma igen efter dessa 5 dagar på Rivieran. En liten Ford Fusion väntade på oss efter landning i Nice och det bar av direkt till Antibes. Vi hade Antibes som utgångspunkt med ett mysigt boende i en villa vilken byggts av en av 30-talets stora filmstjärnor, brittiskan Lilian Harvey. (Se bild nedan)

Vädret har varit mycket bra, naturligtvis. Vi har besökt Grasse, Cannes, Nice, Monaco och Ventimiglia i Italien. Detta förutom Antibes och Juan les Pins. Själva staden Antibes med Gamla Stan erbjuder ett lugnt och behagligt tempo med fantastiska hus på Cap d´Antibes medan Juan les Pins är rena motsatsen, full fart och massor av turister. Eftersom vi bodde väldigt mysigt mellan de båda orterna och hade gångavstånd till båda innebar det alltså att vi lämnade bilen när vi knallade iväg på kvällen för att inmundiga både det ena och det andra......
Jag kan dessutom rekommendera en trevlig krog i Gamla Stan i Antibes,
”La Côte à l´Os” 28, Rue James Close

Att köra bil under denna hektiska tid då hela södra Europa är lediga är inga problem men att parkera är ett kapitel för sig. I och för sig så ställer de infödda sig var och hur som helst men som nordbo står man inte gärna dubbelparkerad och låser in en annan eller på trottoarer och i gathörn. P-hus finns det gott om och det är väl skyltat till dessa. Det är i alla fall smartast att ha en liten bil för att i möjligaste mån undvika lackskador.

Vilken väg skall man då åka efter kusten? Vi skippade motorvägen "Autoroute A8" och körde den gamla kustvägen "Route de Board de Mer". Då hinner man se lite "mer" av kuststräckan samt att det är lätt att stanna om man ser något intressant. Mellan Monaco och Ventimiglia tog vi dock den snabba motorvägen.

Vilka slutsatser har vi då dragit? Området runt Antibes tycker vi var det trevligaste med många möjligheter. Monaco är väldigt kompakt och de övriga orterna är också trevliga men....Antibes? Ja, så får det bli!

Morsning!
//Sierra
Kategori: Bilsemester
Besökta länder: Frankrike, Italien
Reslängd: 6 dagar
Datum: 31 juli - 5 augusti 2007

Bilder

Karta

Kommentarer

Av Ivan
25 feb. 2008 23:12
Hej Uffe! Jaså. Du har också hittat till Tomas nya.