Bintan Island

Resealbumet skapat av: Marika
26 aug. 2011
Visningar: 9125
VIll du resa dit inte alla andra åker? Det vill vi och vi åkte därför till Bintan Island. Ön tillhör Indonesien och man kommer lättast dit med båt från Tanah Merah Ferry terminal, Singapore (som också är ett ställe värt att stanna några dagar i).

Fattar egentligen inte varför inte fler åker hit? Kanske fler som upptäcker ön nu när tex. Finnair har så prisvärda resor till Singapore. En vecka i Singapore, en vecka på Sentosa Island (tillhör Singapore) och en vecka på Bintan vore den ultimata kombinationen.

För att ta sig till Bintan åker man enklast båt från Singapore. Båtresan sker med snabbfärja och tar ca 1 timme. Du måste ha med dig två passfototon och 25 USD i kontanter till visa som ordnas på plats vdi ankomst.

Bara båtresan var ett äventyr i sig då vi åkte ut bland alla stora tankers som låg på redden utanför Singapore. Vår katamaranfärja var inte liten men plötsligt kändes vi som myror på ett löv bland de stora båtarna. Singapore ska visst vara den hamn i världen som omsätter mest tonnage och jag ifrågasätter inte den uppgiften. Det är en otrolig trafik här.

När vi klivit ombord snabbade oss framåt och tog plats längst fram vid de stora fönstren som gav oss fri sikt framåt. Första parkett mot nya äventyr!Tröttnade vi på utsikten kunde vi se reklamfilm från ön med allt som fanns att göra och få en förhandstitt på hotellen på ön. Filmen lovade gott och plötsligt var hela familjen väldigt förväntansfulla. De tycker ibland att jag ska resa runt lite för mycket istället för att njuta längre av en plats....? Men vad katten, är man i närheten måste man ju kolla så man inte går miste om något! Och det hade vi definitivt gjort om vi inte åkt till underbara Bintan Island, det är vi alla överens om nu!

Vi hade förbokat boende på Nirwana Gardens och det kan vi verkligen rekommendera. Vilket ställe! Kosta på er en svit mot havet och ni får den vackraste utsikten och en stor härlig balkong med inbyggd soffa i räcket. Vi hade nog bara 10-20 meter ner till stranden där palmerna böjde sig inbjudande ut mot det turkosblå havet.

Dagarna här kan vara lugna med en bra bok på stranden eller vid poolen, lite skön massage eller så aktiverar man sig. Det finns gott om saker att göra på ön och vi ångrade att vi inte bokat in fler dagar här än vad vi gjort.

Ska lägga upp fler bilder från vår resa här snart men tills tiden för det infinner sig kan ni se denna film - häng ,med till paradiset! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JVjUsUimEtw
Kategori: Sol & Bad
Besökta länder: Indonesien
Reslängd: 1 dag
Datum: 11 april 2011

Bilder

Karta

Kommentarer

Av Marika
14 sep. 2015 12:33
http://www.reseguiden.se/forum/resor/singapore-sentosa-island-8793
Av Marika
14 sep. 2015 12:33
Varsågod, lite bilder från Singpore! :) Får uppdatera med info nån annan dag.
Av Marika
14 sep. 2015 11:23
Hej igen! Vet inte vad ni tycker är bäst men jag hade skippat Bintan på denna resan med tanke på att det är monsunperiod. Ute på Sentosa finns flera hotell samt Universal Studios som är kul att besöka + mkt aktiviteter nere vid havet. I Singpore rekommenderar jag er att ta en hop-on-hop-off-bus och se er omkring första dagen. Boat Quay är ett ställe jag vill åka tillbaka till och strosa runt i. Jättetmysigt! Ni "måste" även åka upp i Marina Bay Sands! Där finns en infinitypool på våning 58, bubbelpooler med värsta utsikten, park samt restaurang. När vi var där kostade det pengar att åka upp om man inte bodde på hotellet (vilket vi gjorde en natt) men en guide på en båresa vi gjorde tipsade om att man kunde säga att man skulle upp och äta i restaurangen så slapp man betala avgiften. Under Marina Bay Sands finns även ett lyxigt casino och en shoppinggalleria vi bara kunde förnstershoppa i... där fanns alla de stora modehusen representerade. Man kunde även åka gondol i gallerian mellan butikerna samt åka skridskor på plast-is. Ni kommer att ha fullt upp! :) Kram Marika
Av Yessie
11 sep. 2015 19:19
Hej igen! Tack så jättemycket för dina tips och snabba svar! Jo vi vet om regnperioden och det var bara i december vi kunde åka tyvärr. Dock säger de flesta att man kan räkna med en skur på en timme per dag ca och det är ju inga problem! Vi har bokat tre nätter på bintan men det är avbokningsbart. Så nu har jag läst mer om Singapore och det verkar ju finnas massa att göra och då börjar vi tänka att tre nätter kanske inte räcker som vi hade tänkt i slutet på vår resa? Skulle du ha skippat Bintan och bott tre nätter i början och tre på slutet? Tar man hotell med pool blir det ju ändå samma sak då man ändå inte kan bada i havet på bintan? Eftersom vi landar sent måste vi bo första natten ändå i Singapore sen går ju stor del av dag två bort på båtturen och även sista dagen, så det blir två heldagar på bintan. Bor vi istället tre nätter i Singapore kan vi åka ut till sentosa en dag och softa vid poolen en annan dag och se Singapore på kvällarna!? Sen kan vi flyga en dag tidigare från Singapore och lägga till en natt på jimbaran. Vad tycker du? Tack än en gång!
Av Marika
10 sep. 2015 14:21
Hej Yessie! Åker ni i december, inte det bästa vädret på Bali heller då - regnperiod men det känner ni säkert redan till. Många tycker den perioden är helt ok, bara man känner till det så man inte blir besviken. Tycker fortfarande att Bintan är värt ett besök om man är i Singapore! Det är en perfekt combo men har man ont om tid (du skriver inte hur många nätter ni stannar på Bintan?) skulle jag valt att stanna på Sentosa som också är väl värt ett besök. Det är hur som helst otroligt vackert på Bintan och stränderna är jättefina, tyvärr inte badbart varken där eller på Sentosa när vi var där. Kan bara hoppas att det var nåt tillfälligt som drivit i land? Väljer man ett hotell med pool så gör det inte så mkt om man inte kan bada i havet. Man har den vackra utsikten ändå. Ang båtar så tog vår båtresa längre tid än planerat. Det var fint, lugnt väder men de gjorde ett stopp på ca 30 min mitt ute på havet, där de rensade propeller från skräp. Så man kan aldrig lita på något men ni kan ju kolla väderrapporterna dagarna före ni ska resa tillbaka. Det är ju inte heller någon lång resa och stora båtar så det är säkert inga problem. Tror säkert att hotellen har cyklar/moppar att hyra. Bor ni på Nirwana kunde man åka med hotellets buss på en tur bland alla hotellen i deras kedja. Önskar er en underbar resa! Återkom gärna och berätta hur ni upplevde Bintan idag, 5 år senare. Kram Marika
Av Yessie
9 sep. 2015 19:49
Hej Marika! Tack för svar! Det var ju inte så mycket positivt tyvärr... Vi bokade bintan efter att ha läst ditt album för där rekommenderade ju du verkligen det? Vi landar sent i Singapore så det går inget plan till Bali därför tänkte vi att det var perfekt att bara ta båten ut till bintan dagen efter. Vi kommer att vara tre veckor på Bali och Lombok så vi har ju mycket tid där ändå. Vi har bokat båten som går kl 11 tillbaka och flyget går sen 17:30, jag mailade resorten och de sa att det skulle vi hinna med, båtarna brukade alltid gå i tid. Så vi får hålla tummarna för det! De skrev även att stranden är stängd under december pga monsoon så det känns ju riktigt trist. Hoppas man kan hyra moppe och åka till någon annan strand och bada. Alla skriver att det är så fina stränder och klart vatten utom du, det kanske beror på hur vindarna ligger på , om skiten spolas upp? Ja det är bara hålla tummarna nu när vi bokat allt, som sagt mycket kan ju hända på fem år ;)
Av Marika
7 sep. 2015 15:54
Hej Yessie! Det var många frågor och tyvärr är det snart 5 år sedan vi var på Bintan Island så mkt är nog annorlunda idag. Tar dina frågor i tur och ordning: 1. Ja vi såg Nirwana Beach Club men var inte inne i några rum. Det var fint men som sagt mkt händer på 5 år. Bästa tipset är att läsa recensioner på Tripadvisor. 2. Ja det fanns nog alkohol på hotellen? Har för mig vi drack en god öl som hette Bintang :) 3. Stranden är fin MEN sanden och vattnet var fullt av olja från alla tankbåtar som passerar så det gick inte att bada. Tydligen väldigt vanligt med förorenat vatten och stränder vid Bintan samt Sentosa. 4. På Bintan äter man och är på det hotellet man bor på. Kunde åka med hotellets buss till deras andra resorter och restauranger men man rekommenderades inte resa runt på egen hand. Läs mer på UDs hemsida- 5. Åkta kanske 15-20 in med buss från färjan till hotellet på Bintan 6. Ni måste ansöka om visum på förjeterminalen i Singapore och ha med er Passfoton till visat + att det kostade 20 USD tror jag per person som skulle betalas kontant. 7 Har ingen aning om hur länge visat gällde eller ens om det behövs visum för svenskar idag? 8. Vi bodde nära flygplatsen så jag vet inget om hotell nära Tanah Merah men kolla Tripadvisor. 9. Jag skulle aldrig våga planera för flyg samma dag jag ska vidare med flyg! Väder kan göra att båtar ställs in, båtar kan gå sönder etc. Man kan aldrig lita på att nåt går som det ska varje dag. Se på svenska SJ... ;) Vet inte hur läng ni tänkt stanna på Bintan men jag skulle 1000 gånger hellre lägga den tiden på Bali. Ska ni invänta flyg dit så stanna hellre på Sentosa Island. Finns fantastiskt mkt att se och göra där (missa inte lazershowen på kvällen). Välj ett hotell med pool oavsett om det lbir på Sentosa eller Bintan. Hoppas det var till någon hjälp. Trevlig resa! MVH/Marika
Av Yessie
1 sep. 2015 20:04
Hej Marika! Såg ni Nirwana beach club, vet du hur det verkade? Finns det alkohol på ön? Är stranden fin? Finns det flera olika restauranger i närheten att välja på? Hur långt är det från färjan? Hur fungerar det med visum, får man det automatiskt när man tar båten ut från Singapore, vi ska vidare till Bali sen hur fungerar det om du åker in i Indonesien igen när du flyger från Singapore? Måste man verkligen vara 1,5 h innan färjan går i hamnen i Singapore? Vi tänkte bo en natt i Tanah Merah för vi landar på kvällen, kan du rekommendera något hotell nära färjeterminalen? Hur lång tid behöver vi från att vi åker båten från Bintan till flyget avgår från Singapore? Kan man lita på att båtarna går itid? Tacksam för svar!
Av Jack96
28 aug. 2012 11:53
Åker till Singapore i höst och har bokat 4 nätter på Bitan & sedan 3 på Batam efter det. Även Nirwana garden var bokat innan jag såg detta. 1)Måste man ha med Cash i25 USD för visumet , det är alltså inte singapore dollar som gäller? 2) Några bra shopping tips? Märkeskopior mm? Hälsningar Anne
31 aug. 2011 08:30
Första parkett mot nya äventyr...hur härligt lät inte det...blev verkligen sugen på Paradiset efter detta blogginlägg -)