Bilsemester Irland

Resealbumet skapat av: Leroslover
18 mars 2008
Visningar: 2724
Vi bokade resan till Irland med Ryanair. Vi var tidigt ute och betalade 1 kr per pers för resan och sedan kom allt det andra till. Men ca 1500 för 4 är inte dåligt.

På Turmässan i Göteborg 2007 pratade vi med en tjej i Irlandsmontern för rekommendationer om vad vi skulle göra. Vi hade en vecka och hon ansåg att västra och sydvästra Irland nog var lagom för oss.

Lite whiskyprovning hade vi tänkt oss också. Så efter att landat i Dublin, hämtat ut bilen så körde vi rakt västerut till Tullamore, där det var lagom för vårt första B&B. Nästa morgon besökte vi Tullamore Heritage Center. Med whiskyprovning så tidigt!

Sedan forsatte vi västerut. En favorit blev Westport även om vi bara stannade 1 natt. Vidare ut i Connemara, besökte Clifden, Kylemore Abbey (vi gick aldrig in, bara på utsidan), Galway.

Vidare till Cliffs of Moher, Adare (där vi firade sambons födelsedag med god middag). Nästa besök var Midleton med The Jameson Experience, med rundtur i det gamla destilleriet och whiskyprovning. Jag och 'svärfar' anmälde oss som frivilliga och fick prova 5 olika whiskys. 3 Irländska, Paddy, Jameson, Powers, 1 skotsk Johnnie Walker Red label, 1 amerikansk Bourbon.

Till Cobh på sydkusten innan vi började dra oss norröver via Cashel, med besök på Rock of Cashel, Kilkenny och sedan till Malahide som ligger norr om Dublin. Sista 2 nätterna i Malahide var de enda vi hade förbokat innan vi reste. Tanken var att låta bilen stå när vi skulle in till Dublin.

Sista dagen valde vi att ta tåget in till Dublin, där vi började på Guinness och sedan fortsatte in mot centrum och promenerade och shoppade lite.

Denna septembervecka hade vi ett fantastiskt väder. Vem kunde tro det? Vi var förberedda för regn men inte för sommarvärme. Inga badkläder och inga shorts eller sandaler med. Det var ett stort misstag. Vi hade lite regn någon förmiddag precis i slutet på resan.

En ny resa hit kommer det definitivt att bli så småningom.
Kategori: Bilsemester
Besökta länder: Irland
Reslängd: 7 dagar
Datum: 5 - 11 september 2007
Bilder
Karta
Kommentarer
18 mars 2008 22:08
Verkar varit en härlig resa!