Alaska 2003

Resealbumet skapat av: Opsrobban
18 mars 2008
Visningar: 172
Efter mycket övervägande bokade vi inte resan direkt upp till Ancorage, utan valde 2 nätter i Seattle så att Laura, då 2½ år gammal fick vänja sig vid tidsskillnaden.
Det visade sig dock att hon ställde om direkt, och att vi vuxna var vakna halva natten. Vi skyller aldrig mer på Laura, utan ser henne som en av oss.

Nåja, nu fick vi se en hel del av Seattle, som är en trevlig stad. Bodde gjorde vi i ett enormt rum alldeles bredvid Space Needle, som vi så besökte.

Så skulle vi så vidare upp till Ancorage, och vår vänner som bor där. Grunden till resan var egentligen ett litet möte jag skulle ha i Skidorten Mt Alyeska i Girdwood. Men våra goda vänner inviterade oss till deras hem för extra semester och äventyr i Alaska.

Dave och Patty bor jättefint i Ancorage, och redan första kvällen började överaskningarna. Till middag skulle vi ha krabba. Tänkte inte mer på det förrän grejorna låg på tallriken. Här äter man bara benen av krabban, men i gengäld var dessa ben ca 60cm långa. Och ett ben var nog till en person. Jättegott tyckte till och med Laura.

Tidigt nästa morgon tog Dave, jag och 2 andra killar golfbaggarna i bilen och åkte till Palmer och dess golfbana. Fin bana med otroliga vyer och gott sällskap. Det enda som inte var bra, var resultatet av mitt spel men.....

Vi saktte så senare av mot Seward för en liten tripp med en båt. Patty's kompis som jobbade i det bolaget var skyldig henne en tjänst, så vi betalade bara hamnavgiften för denna heldagstur för att se på späckhuggare. 5$ inkl. lunch.
När båten kom iland efter en fantastisk tur med massor av späckhuggare, åkte vi till en lodge i skogen för övernattning, och nästa dag efter fruckost, besökte vi Seward's marinforsknings museeum. Vidare via div. glaciärer innan turen gick tillbaka till Ancorage.

Jag hann senare också med en runda golf på Ancorage Golf Club. Förmodligen den vackraste bana jag någonsin spelat, med Mt. Mc Kinley i bakgrunden mest hela tiden.
Vi hade en underbar tid med våra vänner i detta fantastiska område, och hann dessutom med en del shopping. Bl.a. köpte vi 2st bilbarnstolar. Laura började bli så stor att hon snart behövde bältesstol. Vi hittade en modell som vi kände till hemifrån, som här bara kostade 425kr. Mot 1200 hemma.

Barn klarar faktiskt långa flygresor och tids skillnader bättre än oss vuxna. Så det skall man inte se som ett hinder när man vill iväg.
Kategori: Äventyr
Besökta länder: USA
Reslängd: 6 dagar
Datum: 12 - 17 september 2003
Bilder
Karta