14 dagar i USA

Resealbumet skapat av: Ellismellis
7 okt. 2008
Visningar: 2306
Det här resan gjorde jag som en födelsedagspresent till mig själv och mitt ressällskap.
Vi flög från Kastrup till New York via London. Vår första natt tillbringade vi i NY och dagen efter flög vi vidare till Orlando. I Orlando stannade vi under tre dagar med ett självklart besök på Walt Disney World. Sedan körde vi vidare ner till Fort Lauderdale och Miami. Vi ville gärna se lite av västkusten så dit styrde vi resan och hamnade i Sarasota för en natt. Ja, då hade en hel vecka gått och vi körde tillbaks till Orlando, på vägen dit snubblade vi över ett stort Shoppingmall (i Lakeland). Vi flög sedan tillbaks till NY. Där hade vi bokat hotell på Manhattan och vi blev glatt överraskade av att det inte bara var ett rum utan en mindre svit som väntade på oss. Från våra fönster kunde vi blicka ut och upp mot Empire state building. Under tre dagar upplevde vi NY med allt vad det innebär, skyskrapor, neonskyltar, tjutande polisbilar, mängder av människor och gula taxibilar.
På Broadway såg vi musikalen Mamma Mia, fjärde bänk framifrån. Helt fantastiskt bra!!!
Med Staten Island-färjan (gratisfärja) tog vi oss förbi Frihetsgudinnan och tillbaks till Manhattan. Vädret i NY var grått, disigt/dimmigt och det småregnade lite under dom tre dagar vi var där men det var en behaglig temperatur.
När Manhattan var avklarad hyrde vi en bil och körde genom New York, Pennsylvania och upp till Niagara fallen och över till Kanadasidan. På vägen dit övernattade vi på ett mindre trevligt hotell i Stroudsburg.
Niagara fallen är enorma och kraften från vattnet är en otrolig naturupplevelse. En natt i Kanada och sedan körde vi hela vägen tillbaks till NY och spenderade vår sista natt på ett hotell alldeles i närheten av flygplatsen JFK.
När vi vaknade vår sista morgon så lyste solen över NY och vi beslutade oss för att snabbt ta oss in till Manhattan igen och försöka hinna med lite till innan hemresan, med buss och tunnelbana tog det "bara" en timma innan vi nådde Manhattan. Det första vi ville göra vara att besöka Century 21, en outlet-butik som jag hade läst om. Den ligger alldeles intill Ground Zero och självklart var den stängd när vi kom dit, pga en judisk högtid....
Vi hoppade på tunnelbanan igen och åkte norr ut, mot Central park (där hade vi inte varit innan). Jag hade med hjälp av Sveriges television (Niklas mat) lyckats få adressen till FIKA. Ett svensktägt företag som sålde kaffe som smakar som här hemma, sju sorters kakor och mycket annat gott. Där upplevde vi den bästa fikastunden på hela vår resa. :-)

Ja, sedan var det bara att ge sig tillbaka till hotellet och hämta väskorna och bege sig till flygplatsen för att resa hem igen........
Kategori: Äventyr
Besökta länder: USA, Kanada, Danmark, England, Storbritannien
Reslängd: 16 dagar
Datum: 17 september - 2 oktober 2008
Blogg: 6 inlägg

Bilder

Karta

Kommentarer

1 jan. 2009 04:21
Hej Ellismellis. Det här kallar jag för en proffsig reseskildring. Tack för dina härliga bilder och inte minst för dina beskrivande kommentarer. Mvh Ingemar