Information om rådande reseläget

Svenska UD har hävt avrådan från resor till:

Spanien, Grekland, Italien, Kroatien, Portugal, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Norge, Danmark, Schweiz, Tjeckien, Belgien, Österrike, Island, Ungern, Bulgarien, Rumänien, Nederländerna, Cypern, Finland och Slovakien. Detta gäller även Monaco, Andorra, Luxemburg, San Marino, Vatikanstaten och Liechtenstein.


Från och med den 7 oktober hävs avrådan om resor till EU, ESS och Schengenområdet. För övriga länder gäller avrådan om resor till den 15 november.


Vi vill påminna om att ta reda på vilka lokala restriktioner och eventuella karantän-regler som gäller för det land du vill besöka. Ofta finns aktuell reseinformation på Sveriges ambassader per land.


För mer information, besök https://www.swedenabroad.se/sv eller https://www.regeringen.se/uds-reseinformation


Informationen uppdaterades 2020-09-21

All inclusive till Capdepera, Mallorca

Jämför och boka tryggt med av- och ombokningsmöjligheter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Capdepera Mallorca, Europa

Capdepera är en charmig stad på östra Mallorca som är känd för sin 1300-tals borg Castell de Capdepera och sin medeltidsfestival. Staden är ett perfekt resmål för dig som vill uppleva ett Mallorca med färre turister.

Om du är intresserad av kultur och historia får du inte missa ett besök i medeltidsstaden Capdepera. Staden har anor från bronsåldern och är känd för sin 1300-tals borg. Från Capdepera är det inte långt till grannön Menorca och när borgen byggdes för hundratals år sedan var det för att försvara sig mot invasioner utifrån. Idag bjuder platsen på underbar utsikt och det är absolut värt att lägga en stund på att strosa omkring innanför de tjocka murarna.
Capdepera är inget stort turistmål och överskuggas ofta av grannbyarna som bjuder på mer typiska turistattraktioner i form av stränder och vattenaktiviteter. En dagsutflykt till Capdepera är ett bra sätt att komma i kontakt med lokalbefolkningen och det genuina Mallorca. Nedanför borgen kan du flanera i de små gränderna med sina historiska byggnader. Besök San Juan-kyrkan och shoppa i de små lokala butikerna. Skulle du bli hungrig finns det flera mysiga restauranger att välja bland. På onsdagarna lockar marknaden både lokalbefolkningen och en och annan turist. Om du är ute efter shopping på högre nivå kan du ta dig till den närliggande staden Arta.
Mellan Capdepera och Arta hittar du Capdeperas golfbana. 18-håls banan invigdes 1989 och är ritad av den amerikanska arkitekten Dan Maples. Både nybörjare och vana golfare trivs här då platsen bjuder på natursköna omgivningar. Spelar du inte golf kan du ändå njuta av restaurangen som är belägen i klubbhuset. Från restaurangens terrass har du fantastisk utsikt över bergen runt omkring.

16'e hålet tror jag
1 / 2
Punta de Capdepera
2 / 2