Flygresor till Kairo

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Kairo

Flygplatsen i Kairo heter Cairo International Airport och ligger 15 km nordost om centrum. Det smidigaste sättet att sig från flygplatsen till ett hotell i centrum är med taxi, resan kostar ca 80-100 kronor.

Det här är Kairo

Den egyptiska huvudstaden Kairo är en av Afrikas snabbast växande städer och har snart 20 miljoner invånare. Staden har en spännande historia som går tillbaka tusentals år och här har både faraoner, romerska kejsare och härföraren Alexander den store lämnat spår efter sig. Det som framför allt lockar turister till Kairo är de många historiska sevärdheten. Bland de mest populära finns Gizas pyramider, Al-Azhar-moskén, Tutankhamuns mumie (i Egyptiska museet) och bebyggelsen i Historiska Kairo. Det går att besöka Kairo under nästan hela året, men du bör undvika sommarmånaderna maj – september då temperaturen sällan är under 35 grader.

Hitta billigt boende i Kairo

Det är mycket lätt att hitta billigt boende i centrala Kairo. Staden har ett stort antal hotell med låg standard, ett dubbelrum kostar ca 100 kr/natt. Ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar från ca 200 kr/natt.

Så tar du dig runt i Kairo

Det bästa sättet att ta sig fram i Kairo är med tunnelbanan, där är man långt under den kaotiska trafiken och resandet går snabbt och smidigt. En enkelbiljett kostar bara 1 krona. Det är mycket billigt att åka taxi i Kairo om du insisterar på att föraren använder taxametern, i annat fall kommer du att få betala överpris. Välj helst att åka med de helvita moderna taxibilarna, bilarna är utrustade med AC och drivs med naturgas. En kortare resa med taxi kostar 5-10 kronor, att åka från centrala Kairo till Giza-pyramiderna kostar ca 40-50 kronor.

Så hittar du bästa shoppingen i Kairo

Den bästa shoppingen i Kairo hittar du i den mycket stora Khan el-Khalili-souken som funnits här sedan år 1382. Här kan du köpa allt från smycken och mattor till magdansarkläder och guldsmycken.

Bästa budgettipset för Kairo

Den märkliga meditativa sufiska dansen kan du se helt gratis tre gånger i veckan vid Al-Ghouri Mausoleet. Varje måndag, onsdag och söndag visar Al Tanura Troupe upp sig klockan 20.30.

Lägsta hittade priser till Kairo
Göteborg
jun 2016
2 636 kr
Stockholm
maj 2016
2 525 kr
Köpenhamn
jun 2016
2 532 kr
Luleå
jul 2016
5 126 kr
Kalmar
jul 2016
6 034 kr
Linköping
jun 2016
6 565 kr
Örebro
jul 2016
4 929 kr
Skellefteå
jun 2016
5 201 kr