Weekendupplevelser i Sverige

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Colormerad.se
Foto: Rolf_52/Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Lokabrunn.se
Är du festivalmänniska, hurtbulle, äventyrare, spa-fan eller kulturälskare? Vi har letat fram 5 spännande weekend-tips som kommer ge dig en oförglömlig sommar på hemmaplan.

Sommarfestivaler

Sverige fylls av en rad olika festivaler under sommarmånaderna och flera av dem är perfekta att kombinera med en långhelg tillsammans med kompisgänget eller någon annan du tycker om. Här kan du se några av höjdpunkterna. Passa på att boka in några hotellnätter här om du inte redan gjort det:
- Sweden Rockabilly Festival, Lerdala 1/7
- Göteborg Blues Festival 1-2/7
- Västerås Cityfestival 2/7
- Öland Roots, Mörbylånga 6/7
- Peace & Love, Borlänge 7/7
- Åmåls Bluesfest 8/7
- Monsters of Rock, Solna 9/7
- Visfestivalen Västervik 14/7
- Vi som älskar 90-talet, Malmö 30/7
- Skogsröjet, Rejmyre 5/8
- Way out West, Göteborg 11-13/8
- Color me Rad, Örebro 13/8

Utforska en ny svensk stad

Kanske har du aldrig besökt Årets Sommarstad Kalmar? Strosa längs stadens kullerstensbelagda gator, ät en god glass eller slå dig ner på någon av stadens alla fantastiska restauranger. Kvällen spenderar du bäst på Larmtorget där det kryllar av folk och ofta även bjuds på livemusik. Eller varför inte ta båten till Gotland och njuta av sommaren i den idylliska medeltidsstaden Visby? Här finns det massor av spännande butiker, restauranger. kaféer och barer. Du kan även köpa med dig några godsaker och slå dig ner på en filt i någon av stadens parker. För att slippa de allra dyraste och mest hektiska veckorna undvik den så kallade Stockholmsveckan (vecka 29) och Medeltidsveckan (vecka 32). Andra mysiga sommarstäder är Västervik, Halmstad, Falkenberg, Strömstad, Öregrund och många många fler.
- Flyg till många av Sveriges städer
- Jämför hotell över hela landet

Vandra på hemmaplan

Nu är det trendigt att vandra. Dessutom är det väldigt hälsosamt och ger dig upplevelser för livet. Sommarhalvåret, från midsommar till några veckor in i september, är den ultimata tiden. Vill du vandra bland blommor ska du vandra tidigt på sommaren och är du inte ett fan av mygg är sensommaren bättre. En topptur på Kebnekaise är en minnesvärd upplevelse på många sätt. Att bestiga Sveriges högsta berg är absolut något att kunna checka av på din bucket list. Det finns flera leder för den som vill bestiga Kebnekaise, och det tar cirka 10-12 timmar att bestiga sydtoppen. Den västra leden är vanligast - och enklast. En annan naturupplevelse utöver det vanliga är Kungsleden som går mellan Abisko och Hemavan. Den här leden är utsedd till en av världens vackraste och bästa leder. I södra delarna av landet finns bland annat Skåneleden som är nära 120 mil, uppdelad i 89 etapper. Storslagna vyer över hav och landskap. En av Sveriges vackraste vandringsleder är Höga kusten-leden som går från Kramfors till Örnsköldsvik. Den är 13 mil lång och så vacker att den finns med på UNESCO:s världsarvslista.
- Hitta ditt hotell till vandringen här
- Se alla våra aktiva erbjudanden här

Spa-weekend för dig och någon du tycker om

Sverige har fullkomligt exploderat i såväl stora som små spahotell. Välj vem som ska bli ditt spa-sällskap och hitta platsen som uppfyller just era önskemål. Ystad Saltsjöbad är perfekt då du kan välja mellan att hänga inne i spat, få behandlingar, plaska i havet eller ligga och njuta vid den fina utomhuspoolen. Här serveras även fantastisk mat och inredningen är riktigt snygg. Mindre än en timme bort hittar du mysiga Kiviks Hotell där du enkelt kan varva ner och skämma bort alla dina sinnen. Ytterligare 2,5 timme bort hittar du det konstnärliga hotellet i glasriket, Kosta Boda Art Hotel. Korsa sedan landet och besök vår vackra västkust där det kryllar av bra spahotell. Vad sägs om Falkenberg Strandbad, Varbergs Kusthotell, Varbergs Stadshotell & Asia Spa, Hotel Skansen, Hotel Tylösand, Strömstad Spa, Smögen Hafvsbad, Vann, Stenungsbaden Yacht Club med flera? Andra välkända sparesort lite längre norrut är Loka Brunn, Selma Spa+ och Yasuragi. Dessutom finns det gott om mindre hotell med spa-möjligheter. What ever floats your boat.
- Här hittar du våra spa-erbjudanden
- Läs mer om sköna spapaket på hemmaplan här

Besök UNESCO:s världsarv

Visste du att Sverige har hela 15 platser med på UNESCO:s världsarvslista? Flera av dem kan också kombineras med en upplevelse-weekend i en svensk stad/by du kanske inte besökt tidigare, till exempel Falun, Tanum eller Mörbylånga. Här är Sveriges 15 världsskatter:
- Drottningholms slott, Ekerö Stockholm
- Birka och Hovgården, Ekerö Stockholm
- Engelsbergs bruk, Fagersta
- Hällristningsområdet i Tanum
- Skogskyrkogården, Stockholm
- Hansestaden Visby, Gotland
- Laponia, Lappland
- Gammelstads kyrkstad, Luleå
- Örlogsstaden Karlskrona
- Höga kusten/Kvarkens skärgård, Ångermanland
- Södra Ölands odlingslandskap, Mörbylånga
- Falun och Kopparbergslagen, Falun
- Radiostationen i Grimeton, Varberg
- Struves meridianbåge, Norrbottens län
- Hälsingegårdar, Gävleborgs län

- Hitta ditt hotell vid världsarven här

Få ännu mer inspiration:


- Det bästa av sommar-Sverige

… Och planera Sverige-semestern på Reseguiden:
- Alla flyg i Sverige
- Hitta ditt hotell
- Hitta din hyrbil

Klicka här för mer tips om vad du kan hitta på i sommar-Sverige!!!

10 av Sveriges skönaste weekendpaket hittar du här


Se alla erbjudanden på hemmaplan

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21