Weekendresornas bästa tid är här

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Dreamstime
Foto: sallskapet, medlem sedan 2008
Vi börjar ana vår i luften även i Sverige och då kommer säsongens weekendsug igång! Tanken på att möta våren utomlands eller bara shoppa coola kläder ur vårkollektionen i städer som London eller Paris är mycket frestande. Här är de populäraste weekendstäderna just nu.

Hemma i Sverige dröjer det ännu ett par månader innan uteserveringarna slår upp sina portar och vi på allvar kan börja sprida doften av grillat kring trädgårdar och uteplatser. Därför är det perfekt för alla vårsugna svenskar att satsa på en weekend i Europa just nu.

I en webb-enkät bland våra medlemmar nyligen uppgav dryga 80 % av de svarande att de ska eller kanske ska åka på en weekend i vår.

Populärast just nu

1. London
2. Rom
3. New York
4. Prag
5. Paris
Detta är de mest sökta weekendstäderna på Reseguiden.se under februari 2009.

Fortsatt billigt i Prag

En stad som Prag kan vara en god idé just nu när euron har blivit dyrare för oss svenskar. I Prag betalar du nämligen med den tjeckiska korunan som står ganska oförändrat mot den svenska kronan jämfört med euron, som gått upp cirka två kronor under det senaste året.

Majoriteten reser helst med sin partner

I en tidigare enkät bland våra medlemmar frågade vi vem som är favoritresesällskapet vid weekendresor. Valet föll – med skrällande majoritet, på partnern med 76 % av rösterna. Följt av 14 % som gärna åker med vänner, 8 % som åker med barnen och bara 2 % som helst åker med föräldrarna.

Inspireras av medlemstips: Vilket är ditt bästa weekendtips?

Psst! Du har väl inte missat att vi just nu frossar lite extra i härliga weekendresor? Gå till startsidan och läs mer om alla roliga resmål – vi har samlat dem under vinjetten “Weekend i Europa”, på startsidan.

Hitta ditt flyg

Läs mer om städerna på våra resmålssidor: London Rom New York Prag Paris