Weekend under 2000

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Sugen på en weekend i vår, men det ekar i plånboken? Här är fem städer där priset för flyg plus boende hamnar under 2000 för en helg.

En stark krona, lågprisflyg och stor konkurrens på hotellmarknaden gör att du i vår kan åka på weekenresor med röd prislapp. Här guidar vi till 5 städer där din helg blir billig.

Venedig – både bad och sevärdheter

Med lågprisflyg har Venedig blivit en weekendstad att räkna med för oss svenskar. Det här är en av de vackraste städerna i Europa och ett perfekt resmål nu på våren. Här kan du promenera omkring i timmar och hela tiden se något nytt och vackrare, så glöm inte kameran hemma. Är det varmt kan du ta en båt ut till ön Lido de Venezia, som har flera sandständer.

Mycket historia i Krakow

Krakow är Polens kulturella huvudstad och står på UNESCOs världsarvslista. Staden är kompakt och du når många sevärdheter till fots. Är du historieintresserad kommer du att älska Krakow – staden är mer än tusen år gammal. Vill du uppleva nyare historia, men också väldigt dyster, är det bara några mil till Auschwitz.

Berlin är vårens hetaste weekendstad

På kort tid har Berlin blivit en väldigt populär storstad för oss svenskar. Berlin är en storstad som har allt och är du intresserad av vintageshopping och museer har du kommit till himlen. Här äter du på trendiga restauranger till priser du bara kunde drömma om hemma och här kryllar det av sköna kaféer där du kan sitta i solen och mysa bort några timmar.

Promenader och massage i Riga

Riga är en liten storstad med alla sevärdheter på skönt gångavstånd från centrum. Riga bjuder på shopping till låga priser, man bor bra för en billig peng och det finns flera mycket prisvärda spaanläggningar i staden. Perfekt om du vill ta en massage efter långa promenader i den vackra staden.

London – klassiskt för weekend

London är en av de mest populära destinationerna för oss svenskar, år efter år. Och det är lätt att förstå. Här finns superbra shopping, spännande nattliv, bra restauranger och ett fantastiskt utbud när det gäller sevärdheter.

Flyg billigt på weekend

Populära hotell i Venedig

Populära hotell i Krakow

Populära hotell i Berlin

Populära hotell i Riga

Populära hotell i London