Weekend + bad = sant

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: insaneape, medlem sedan 2008
Foto: sesoli, medlem sedan 2008
Att förlänga sommaren med en spontan cityweekend är vare sig krångligt eller speciellt dyrt. Och varför inte kombinera det med sommarens sista bad? Här guidar vi dig till fem spännande weekendstäder där det fortfarande är varmt i vattnet.

När hösten kommer kan det vara skönt att planera in en härlig weekend någonstans där solen fortfarande värmer. Kring Medlehavet hänger temperaturerna fortfarande kvar runt 20 grader och på många ställen kan du till och med bada.

Vad gäller priser har vi valt ut det billigaste 3-stjärniga hotellet (3 nätter) i respektive stad och de billigaste flygen från Stockholm. Prisexemplen avser torsdagen den 24 september till söndag 27 september.

Barcelona

Den spanska kuststaden som har nästan allt, lockar dessutom med härliga temperaturer till långt in på hösten. Många olika bolag kör lågprisflyg och det finns gott om boendealternativ. Planera in en långhelg med cava, tapas, arkitektur och strandliv. Barcelonas playa är en lång härlig kuststräcka med klart och fint vatten och en mycket välskött sandstrand. Utefter playan finns mängder av fina restauranger och det är mycket välordnat med omklädningsrum och sanitetsanläggningar.
Flyg: 1366 kronor med Ryanair.
Hotell: 795 kronor Trimar.
Totalt: 2161 kronor per person.

Nice

Nice håller temperaturen…. Den hetsiga säsongen har lagt sig och du kan njuta av Rivieran utan att känna dig stressad. Det ger mer plats både på stranden och restaurangerna. En titt på vattnets extra turkosblå färg här gör det mer uppenbart än annars varför denna del av världen har fått namnet Côte d’Azur (Rivieran). På de privata stränderna erbjuds allt från solstolar, internetuppkoppling och parasoller till servering av gourmetmat och champagne direkt vid solmadrassen.
Flyg: 2867 kronor med Swiss Airlines.
Hotell: 1452 kronor på Kyriad Nice Carros.
Totalt: 4319 kronor per person.

Dubrovnik

Kroatien fram på höstkanten är inte dumt. Dubrovnik är omgivet av stränder; till och med en nudiststrand ligger centralt i stan. Stränderna består dock till större delen av småsten, sten och betong, men det finns en härlig sandstrand på Lopudhalvön. Eller varför inte sticka ut på någon ö över dagen? Den kroatiska skärgården ligger nära.
Flyg: 4552 kronor med Croatia Airlines.
Hotell: 1263 kronor på Adriatic.
Totalt: 5815 kronor per person.

Palma de Mallorca

Palma har fått en ansiktslyftning och även om många fortfarande åker på charter till Mallis så är grisfestens dagar förbi. Nu möts du av design, michelinstjärnor och exklusiva hotell. Dessutom finns närheten till bad, bland annat på Playa de Palma som är stadens närmaste strand. Här finns sköna strandkaféer och restauranger.
Flyg: 2725 kronor med Swiss Airlines.
Hotell: 948 kronor på Ambos Mundos.
Totalt: 3673 kronor per person.

St. Julian's

St. Julian's är huvudort på Malta och är under sommarmånaderna väldigt populär bland ungdomar på språkresa. På Malta finns mycket aktiviteter att roa sig med och den behagliga temperaturen i början av hösten gör det lätt att uppleva mycket. St Julian's kan numera erbjuda en liten, men trivsam sandstrand mitt i stan med sand från ett stenbrott i Jordanien.
Flyg: 4442 kronor med Ryanair (till Luqa).
Hotell: 630 kronor på St. George`s Park/La Vallette Resort.
Totalt: 5072 kronor per person.

Flyg från Stockholm

3-stjärniga hotell

Mer om resmålen:BarcelonaNiceDubrovnikPalma de MallorcaSt. Julian's