Viva L'Italia

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: reseglad, medlem sedan 2007
Italiensk charm och eldigt temperament är något som lockar och fascinerar oss frusna nordbor. Vi tipsar om Rom, Florens och Milano.

Mörkrostad espresso, häftiga sportbilar, kraftigt vin och exklusiva designermärken. Planera in en dos italienskt temperament i höst.

Rom

Även om inte alla väger leder till Rom är det många som hittar hit ändå. Dagens Rom är en av Europas vackraste och mäktigaste städer. Har du endast ett par dagar här bör du planera tiden väl för att hinna med så mycket som möjligt.
Colosseum är en enorm turistmagnet, men likaså en mäktig upplevelse du bör få med dig. Det samma gäller Vatikanet, Peterskyrkan och ruinerna på Forum Romanum. Men en sak får du inte glömma i Rom; att hitta lugn och ro i stadens kaos och äta och dricka gott på några av de många mysiga kaféer och restauranger.

Florens

Domkyrkan Duomo är själva hjärtat i renessansstaden Florens; Dantes, DaVincis och Michelangelos stad. Så överväldigande är arvet från forna tider att lidelsen som kallas Stendahls syndrom; ökad hjärtrytm, svimfärdighet, förvirring och hallucinationer när man ser speciellt vacker konst, drabbade över 100 turister på 70- och 80-talet.
För den konstintresserade är Uffizi-galleriet och Galleria dell'Accademia ett måsten, trots långa köer. Behöver du en paus från konst- och kulturupplevelserna kan du åka upp i de toskanska kullarna runt staden – missa inte utsikten från Piazzale Michelangelo.

Milano

Milano är Italiens ekonomiska centrum och känd för sina modehus och catwalks som håller världsklass. Staden är utan tvekan först och främst en shoppingstad. Här finns dessutom ett av Italiens största mässcenter, Fiera Internazionale di Milano vilket medför att staden och hotellen ofta är fulla av mässgäster. Inte långt från Milanos stressade storstadsliv mot norr ligger en oas av exklusiva och natursköna områden vid sjöarna Lago Maggiore, Lago di Como och Lago di Lecco. Nära Milano ligger också Bergamo som är en av de vackraste städerna i Norditalien. Fotbollsfans brukar även uppskatta Milano som är hemmaplan för klubbar som AC Milan och Inter(nazionale).

Flyg


Hotell ***Sponsrade erbjudanden:

{{rg_offer_plus_summary country_id_dest=“136” always=“1” compact=“1”}}

Italien

Vy över stad o hav i Vernazza
2 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
3 / 28
Manarola, chillside
4 / 28
Hissnande vackert på Sardiniens västkust
5 / 28
Chiesa di Santa Maria dell'Isola
8 / 28
Utsikt från Hotel Caesar Augustus, Capri
9 / 28
På vandring runt Drei Zinnen (2400 möh)
10 / 28
Venetiansk karnevalsmask
11 / 28
Varma bad i Augusti
12 / 28
Solnedgång i Sorrento
13 / 28
Dags for marmelad!!!!
14 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
18 / 28
Husen vid vattnet
19 / 28
Porten in till gamla stan i Garda
20 / 28
Utsikt från Villa San Michele
21 / 28
Grannens trapp.
23 / 28
Canal Grande vid Rialto
28 / 28