Vinterns skidresor är här

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Bild: Rikard Andreasson
Foto: tomas, medlem sedan 2004
Den första snön har redan fallit och nu är det högtryck hos skidresearrangörerna. Här är några av vinterns nyheter.

De svenska arrangörerna presenterar få nya destinationer den kommande vintern. Istället erbjuds nygamla favoriter, kurser och valutasäkrade paket.

Schweizisk nykomling

En nyhet är dock Disentis som i vinter återfinns både hos Xtravel och Active Ski. Orten ligger i snösäkra centrala Schweiz och varit en snackis bland offpistentusiaster i många år. Men även de som helst kör pistat hittar mycket fin åkning här.

Charter till favorit

Många svenska skidåkare rankar österrikiska St Anton som en av Alpernas bästa skidorter. Det är antagligen en av orsakerna till att STS Alpresor börjar köra charter dit i vinter.
Är du sugen på pasta och espresso kommer Active Ski i vinter att köra resor till Monterosa Ski i Italien. Området ligger dramatiskt på Monte Rosas sydbranter och inkluderar orterna Alagna, Gressoney och Campoluc. Här hittar de flesta – från soldyrkande pistnjutare till offpisträvar – något spännande att bita i.

Langley åter i Tignes

I vinter återvänder Langley till Tignes, som ligger i Espace Killy, ett av världens största liftområden. Dessutom erbjuder Langley resor till Whistler under OS och flera kurser då gästerna får lära sig mer genom att åka med professionella skidåkare. En annan arrangör som återvänder är UCPA, som i vinter än en gång har franska Les Arcs i sitt program.

Inga laviner i plånboken

Konjunkturen och en svag svensk krona har gjort att fler skidresearrangörer i vinter ger möjlighet till paket där det mesta ingår. En annan tydlig trend i vinterns utbud är många av reseföretagen garanterar ditt pris – du ska slippa dyra valutatillägg efter att resan är betald.

Flyg till Alperna